13.7 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    UNISPACE+50: Η Υπουργός Μεταφορών συμμετείχε στη συνάντηση υψηλού επιπέδου για το διάστημα στη Βιέννη

    METAFORON

    Στη συνάντηση υψηλού επιπέδου UNISPACE+50, που πραγματοποιήθηκε χθες (Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018) στη Βιέννη, συμμετείχε η Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Βασιλική Αναστασιάδου. Τη συνάντηση προσφώνησαν, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Αυστρίας κ. Alexander van der Bellen, ο Γεν. Διευθυντής Γραφείου ΗΕ στη Βιέννη κ. Yuri Fedotov και η Διευθύντρια Γραφείου ΗΕ για θέματα Διαστήματος κα Simonetta di Pippo.

    Η κύπρια υπουργός στην προσφώνησή της αναφέρθηκε στη σημασία του συνεδρίου για τη μελλοντική διάσταση της πολιτικής για το διάστημα και τόνισε την ανάγκη για ενσωμάτωση του οφέλους από τη χρήση των τεχνολογιών διαστήματος στην οικονομική ανάπτυξη και την κοινωνική ευημερία, την επιστήμη και την έρευνα.

    Ενημέρωσε, επίσης, για τις δραστηριότητες της Κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών διαστήματος, ειδικότερα τη συμμετοχή της Κύπρου σε INTELSAT, INMARSAT και EUTELSAT, καθώς και την τροχοδρόμηση του δορυφόρου Hellas-SAT II.

    Στο περιθώριο του Συνεδρίου η κα Αναστασιάδου είχε διμερείς συναντήσεις με τον Υπουργό Επιστημών, Τεχνολογίας και Διαστήματος του Ισραήλ, κ. Ofir Akunis και τη Διευθύντρια του Γραφείου των Ηνωμένων Εθνών για το Απώτερο Διάστημα κα Simonetta di Pippo.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles