20.1 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
More

    Unitree H1: Αυτό είναι το πιο γρήγορο ρομπότ στον κόσμο! (Video)

    Κάθε μέρα που περνάει τα ρομπότ τελειοποιούνται όλο και περισσότερο, καθώς σε συνδυασμό με την ανάπτυξη της Τεχνητής Νοημοσύνης, η ρομποτική πραγματοποίει… άλματα! Και μπορεί ακόμη να μην έχουμε φτάσουμε σε επίπεδα όπου ένα ρομπότ θα έχει τη δύναμη, την ταχύτητα και την εξυπνάδα του Terminator, παρόλα αυτά εάν δεις ψύχραιμα τις εξελίξεις ενδέχεται να απέχουμε μερικές δεκαετίες όπου τα ρομπότ που διαβάζουμε στις σελίδες των βιβλίων της επιστημονικής φαντασίας θα γίνουν μέρος τα καθημερινότητάς μας. Αυτές οι σκέψεις μας γεμίζουν το μυαλό όταν αντικρίζουμε ρομπότ όπως το H1 της κινεζικής εταιρείας υψηλής τεχνολογίας Unitree, το οποίο είναι αυτή τη στιγμή το γρηγορότερο δίποδο ρομπότ στον κόσμο!

    Πρόσφατα, το εν λόγω ανθρωποειδές κατάφερε να τρέξει περίπου 3.3 μέτρα το δευτερόλεπτο, επίδοση που μεταφράζεται σε περίπου 11.9 χιλιόμετρα την ώρα (οι δημιουργοί του μάλιστα ισχυρίζονται ότι έφτασε και τα 17 χιλιόμετρα την ώρα). Η προαναφερθείσα επίδοση του ξεπέρασε τον προηγούμενο κάτοχο που ήταν το ρομπότ Atlas της Boston Dynamics, το οποίο είχε επίδοση που έφτανε στα 9 χιλιόμετρα την ώρα. Το Η1 ζυγίζει 50 κιλά και το ύψος του αγγίζει το 1.55 και στην version 3 είναι εξοπλισμένο με μια μπαταρία στις 864Wh. Στο δε κεφάλι του «κατοικούν» ένα σωρό από εξελιγμένους high-tech σένσορες, οι οποίοι χρησιμοποιούνται κυρίως για να καθορίζουν τη πλοήγηση του. Μάλιστα, διαθέτει 3D LiDAR και ειδικές κάμερες βάθους, οι οποίες του δίνουν τη δυνατότητα να επεξεργάζεται δεδομένα που αφορούν στο φυσικό περιβάλλον, έχοντας μια οπτική του χώρου 360 μοιρών.

    Αν και αυτή τη στιγμή το ρομπότ H1 είναι το πιο γρήγορο ρομπότ στον κόσμο, παρόλα αυτά υπολείπεται σε σύγκριση με τους δρομείς αθλητές του στίβου. Για παράδειγμα, ο εμβληματικός Usain Bolt κατάφερε να αναπτύξει ταχύτητες που έπιασαν τα  44 χιλιόμετρα στη διάρκεια ενός αγώνα 100 μέτρων, ενώ ακόμη και απλοί άνθρωποι που δεν ασχολούνται μπορούν να τρέξουν περισσότερο. Όταν βέβαια τα ρομπότ καταφέρουν να τρέχουν σαν κι εμάς, τότε μάλλον θα αρχίσουμε να ανησυχούμε. Μέχρι τότε, δείτε το H1 στο video που ακολουθεί να τρέχει και να… χορεύει!

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles