15.9 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Unity Card: Η Κάρτα «αλληλεγγύης» για ενοποιημένες πληρωμές, έρχεται σύντομα και στην Κύπρο

    Ενώ βρισκόμαστε χρονικά στην «καρδία» της πανδημίας του COVID-19, ξεκίνησε πρόσφατα το Ευρωπαϊκό λανσάρισμα της Unity Card. Πρόκειται για μια νέα καινοτόμο λύση πληρωμών, δημιούργημα της Γερμανικής εταιρείας Loyaltek και της Paynovate Α.Ε. (μέλος της Visa) οι οποίες ένωσαν τις δυνάμεις τους και δημιούργησαν την νέα ενοποιημένη κάρτα πληρωμών UnityCard, ως απάντηση στην διαχείριση των οικονομικών και κοινωνικών επιπτώσεων από την κρίση του COVID-19.

    Η UnityCard, μπορεί να χρησιμοποιηθεί εντός καθορισμένων γεωγραφικών ορίων (π.χ. έναν δήμο), καθώς και σε συγκεκριμένους τύπους καταστημάτων ή επιχειρήσεων, όπως παραδείγματος χάριν, των επιχειρήσεων  που αναγκάστηκαν να κλείσουν κατά τη διάρκεια της κρίσης του κορονοιού: ξενοδοχεία, εστιατόρια, μπαρ, κομμωτήρια, καταστήματα DIY, καταστήματα ρούχων.

    Η συγκεκριμένη κάρτα χρησιμοποιήθηκε στην αρχική της μορφή για πρώτη φορά στη Γερμανία κατά τη περίοδο  της μεταναστευτικής κρίσης, όταν η Γερμανική εταιρεία  Loyaltek διένειμε δεκάδες χιλιάδες τέτοιες κάρτες στις Τοπικές Αρχές της Γερμανίας  για τη διαχείριση των επιδομάτων των προσφύγων από την Συρία, επιτρέποντάς τους να ικανοποιούν τις πιο βασικές ανάγκες τους αγοράζοντας από τοπικούς εμπόρους.

    Η Jenny Huang, Βοηθός Διευθύνοντος Σύμβουλου, Loyaltek Α.Ε & Paynovate, μιλά στο digitallife για την φιλοσοφία της Unity card τις συνεργασίες και το διαρκώς αυξανόμενο ενδιαφέρον, καθώς και την προοπτική παρουσίας της κάρτας στην τοπική αγορά της Κύπρου.

    D.L.: Ποια είναι η νέα φιλοσοφία που πρεσβεύει η Unity Card;

    J.H.: H Unity card είναι αυτό που πρεσβεύει και το όνομα της, μια κάρτα «αλληλεγγύης», μία κάρτα η οποία έχει δοκιμαστεί και σε άλλη μια μεγάλη κρίση στη Γερμανία το 2014 και ανταποκρίθηκε επιτυχημένα, τώρα την έχουμε ανανεώσει και λόγω και του τι πρεσβεύει θα δοθεί δωρεάν για τους δήμους, κατ΄ εξαίρεση (5.000 τεμάχια σε κάθε Δήμο ο οποίος θα συνεργαστεί μαζί μας) με σκοπό να προσφέρουν στους πολίτες την απαραίτητη και ταχεία οικονομική υποστήριξη μέσω της Unity Card.

    D.L.: Το λανσάρισμα της UnityCard στην Ευρώπη, ποια επιρροή μπορεί να έχει για την οικονομία και την κοινωνία ; Αλλάζει κάτι στις παροχές ή στον τρόπο που θα εξυπηρετούνται γενικότερα οι πολίτες;

    J.H.: Η Unity Card μπορεί να φορτιστεί και να επαναφορτιστεί με οποιοδήποτε επιθυμητό χρηματικό ποσό και λειτουργεί όπως μια κανονική χρεωστική κάρτα στα τερματικά πληρωμών. Η περίοδος ισχύος μπορεί να προσαρμοστεί ανάλογα με τις ανάγκες και την προβλεπόμενη υποστήριξη. Οι χρήστες μπορούν να ελέγξουν το ποσό του υπολοίπου χάρη στον κωδικό QR στο πίσω μέρος, ενώ ένα extranet επιτρέπει στην αρχή έκδοσης να παρακολουθεί, να αναλύει, να διαχειρίζεται και ακόμη να προσαρμόζει τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούνται οι κάρτες της, όλα σε πραγματικό χρόνο. Και έτσι, για άλλη μια φορά σε αυτήν την κρίση, οι νέες τεχνολογίες θα προσφέρουν ανακούφιση σε ένα πρόβλημα που αρχικά φαινόταν άλυτο. Η εμφάνιση της κάρτας Unity μπορεί να εξατομικευτεί εάν είναι απαραίτητο. Διανέμεται είτε απευθείας στους δικαιούχους είτε μέσω ομαδικής διανομής στην αρμόδια αρχή, η οποία μπορεί στη συνέχεια να δράσει κατά το δοκούν. Οι πληρωμές που πραγματοποιούνται με την κάρτα αντιμετωπίζονται όπως και η υπόλοιπη κίνηση πληρωμών των εμπόρων, ενώ η υποστήριξη των κατόχων καρτών εξασφαλίζεται από την Loyaltek ή τον ίδιο τον «πελάτη», δηλαδή την αρχή έκδοσης. Επίσης, η χρήση της μπορεί να βοηθήσει οργανωμένα μια σχετική οικονομική ανάκαμψη: Η Unity Card μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να βοηθήσει στη διανομή των «χρημάτων – βοηθημάτων» για να βοηθήσει στη διατήρηση της ζήτησης. Ο καλύτερος τρόπος για να επιτευχθεί σχεδόν 100% αποδοτικότητα στη διανομή «χρήματα-βοηθήματα» οικονομικής ανάκαμψης είναι να χρησιμοποιηθεί μια ειδική κάρτα πληρωμής, με πολύ περιορισμένη ισχύ (π.χ. 1 ή 2 μήνες) και η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο στα καθορισμένα καταστήματα και γεωγραφικές περιοχές. Αυτό προσφέρει η Unity Card.

    Τελος, η Unity Card επιτρέπει την εύκολη και αποτελεσματική επίλυση όλων των προβλημάτων. Είναι πολύ εύκολη στη διαχείριση (extranet, voice server και διαδικτυακή πύλη για τους χρήστες, εργαλεία διαχείρισης, αυτοματοποιημένα συστήματα για ενεργοποίηση καρτών και ούτω καθεξής) αλλά επίσης πολύ αποτελεσματική στον τρόπο με τον οποίο μπορούν να δαπανηθούν χρήματα: ημερομηνία λήξης, περιορισμός στη χρήση (όχι Ηλεκτρονικό εμπόριο, χωρίς ATM), δυνατότητα ακριβούς προσδιορισμού του γεωγραφικού πεδίου, καθώς και των αποδεκτών εμπόρων / επιχειρηματικών τομέων.

    D.L.: Ποιο είναι το προφίλ των δυνητικών χρηστών της UnityCard (σε ποιους απευθύνεται, ηλικία, χώρα, οικονομική κατάσταση);

    J.H.: Η UnityCard απευθύνεται σε όλο τον κόσμο, αλλά το ιδανικό σενάριο είναι να διανεμηθεί μέσα από φορείς όπως είναι οι Δήμοι, οι οποίοι γνωρίζουν περισσότερο από τον κάθε ένα από εμάς ποιος πραγματικά χρειάζεται τέτοιου είδους κάρτα, ποίοι έχουν πληγεί περισσότερο και ποίοι πρόκειται να πληγούν με την νέα οικονομική κατάστασης που πρόκειται να βιώσουμε (σαν Ευρώπη και σαν κόσμος) . Η Unity Card προορίζεται μόνο για αρχές ή / και απλούς πολίτες, όχι για ιδιωτικές εταιρείες για να δοθούν στους υπαλλήλους τους. Επίσης, ενδέχεται να περιορίζεται σε ορισμένους ταχυδρομικούς κώδικες ή γεωγραφικές περιοχές για προσωπικές πληρωμές.

    D.L.: Πως ακριβώς λειτουργεί η Unity Card; Ποια οφέλη προκύπτουν από την χρήση της;  

    J.H.: Η Unity Card μπορεί να δέχεται συναλλαγές ηλεκτρονικού εμπορίου με συγκεκριμένους εμπόρους. Τα δημόσια χρήματα θα δαπανηθούν μόνο όταν ένας δήμος αποφασίσει να συνεργαστεί με την κάρτα. Χάρη στους μοναδικούς περιορισμούς της, είναι εγγυημένο ότι τα χρήματα θα επανεπενδυθούν απευθείας στην τοπική οικονομία. Έτσι, δεν θα ξοδευτούν χρήματα των φορολογουμένων και να φύγουν εκτός «τόπου». Δεν εμπλέκονται τράπεζες. Οι τράπεζες δεν είναι συνήθως πολύ συνηθισμένες στη διαχείριση πολύ συγκεκριμένων καρτών πληρωμής. Συνήθως, εκδίδουν αυτό που ονομάζουμε κάρτες πληρωμής «ανοιχτού βρόχου» που σημαίνει ότι μπορούν να γίνουν δεκτές παντού. Εργαζόμαστε σαν οργανισμός, για περισσότερα από 5 χρόνια για να βελτιώσουμε το σύστημα διαχείρισης για τις κάρτες “κλειστού βρόχου” που είναι η ειδικότητά μας. Για να μην αναφέρουμε ότι με πολλές εμπλεκόμενες τράπεζες, οποιαδήποτε αλλαγή στη συμπεριφορά των καρτών θα είναι μια πρόκληση διαδικασία.

    D.L.: Σε ότι αφορά την Κύπρο, τι νεότερες δράσεις μπορούμε να αναμένουμε από την UnityCard; 

    J.H.: Σε πρώτη φάση και επειδή υπάρχει στοκ καρτών ο απώτερος σκοπός είναι να δούμε ότι υπάρχει ενδιαφέρον στην Κυπριακή αγορά. Επίσης, το δέλεαρ των 5.000 καρτών σε κάθε δήμο εντελώς δωρεάν θα σταλεί και σε ένα μεγάλο Δελτίο Τύπου το οποίο σκοπεύουμε να στείλουμε τις αμέσως επόμενες μέρες (την εβδομάδα 18 με 23 Μαΐου), έτσι ώστε να κάνουμε γνωστούς και τους σκοπούς μας. Εάν όλα πάνε καλά θα κάνουμε και κάποιες άλλες επικοινωνιακές ενέργειες οι οποίες θα έχουν και πολλά τοπικά στοιχεία. Απλά αρχικά θα αναμένουμε να δούμε εάν υπάρχει ουσιαστικά κάποιο ενδιαφέρον.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles