22.3 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    UnityCard: ένας απλός, γρήγορος και στοχευμένος τρόπος για παροχή επείγουσας βοήθειας από κρατικές αρχές

    Την ίδια στιγμή που οι πολιτικοί ηγέτες στην Γηραιά Ήπειρο αναζητουν τρόπους για να υποστηρίξουν καλύτερα αυτούς που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη και να προετοιμάσουν την επανεκκίνηση των οικονομιών τους, οι εταιρίες Loyaltek και Paynovate λανσάρουν την Unity Card: μια προπληρωμένη κάρτα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας σε έκτακτη ανάγκη, να βοηθήσει ή να υποστηρίξει συγκεκριμένα τμήματα του πληθυσμού, όπως τους  τοπικούς  λιανοπωλητές και τους εμπόρους  που έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους, με σκοπό την επανέναρξη της οικονομίας γενικότερα.

    Η Unity Card θα δοθεί δωρεάν για τους δήμους, κατ΄ εξαίρεση, ως το πρώτο, τοπικό επίπεδο εξουσίας, μπορεί δε να παραδοθεί σε οποιοδήποτε μέρος της Ευρώπης σε χρόνο μηδέν αποφεύγοντας οποιασδήποτε μορφής γραφειοκρατία, επιτρέποντας αποτελεσματικά, εξαιρετικά στοχευμένα, ελεγχόμενα και εξελισσόμενα κοινωνικοοικονομικά μέτρα για την οικονομική ανάκαμψη του τόπου.

    Για τον σκοπό αυτό, οι Ευρωπαίοι πρωτοπόροι και βετεράνοι στον τομέα FinTech, Loyaltek και Paynovate, συνεργάζονται σε μια μοναδική πρόταση προς τους πολιτικούς ηγέτες, με σκοπό να προσφέρουν στους πολίτες την απαραίτητη και ταχεία οικονομική υποστήριξη μέσω της Unity Card. Καινοτόμος και χρήσιμη, αυτή η ειδική κάρτα μπορεί να χρησιμοποιηθεί εντός καθορισμένων γεωγραφικών ορίων (π.χ. έναν δήμο), καθώς και σε συγκεκριμένους τύπους καταστημάτων ή επιχειρήσεων, όπως παραδείγματος χάριν, των επιχειρήσεων  που αναγκάστηκαν να κλείσουν κατά τη διάρκεια της κρίσης του κορονοιού: ξενοδοχεία, εστιατόρια, μπαρ, κομμωτήρια, καταστήματα DIY, καταστήματα ρούχων. Ως εκ τούτου, είναι το τέλειο μέσο για την τόνωση της τοπικής οικονομίας και την αποτροπή της εξαφάνισης των χρημάτων σε ξένους ιστότοπους ηλεκτρονικού εμπορίου, την αποστολή σε οικογένεια στο εξωτερικό ή την αποθήκευση.

    «Είτε πρόκειται να υποστηρίξουμε τους εμπόρους και καταστηματάρχες  που έπρεπε να κλείσουν την επιχείρησή τους είτε να βοηθήσομε μια μητέρα να ταΐσει τα παιδιά της, οι ηγέτες μας, τόσο σε δημοτικό επίπεδο όσο και σε κεντρικό (εθνικό), αναζητούν τρόπους για να μετριάσουν τις επιπτώσεις του lockdown και να προετοιμαστούν για μια επιστροφή στην κανονική ζωή και την οικονομική ανάκαμψη », εξηγεί ο Robert Masse, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Loyaltek και ειδικός στον τομέα των πληρωμών με κάρτα. «Όμως εξαντλείται ο χρόνος και ανακύπτει το ερώτημα πώς να κατανείμουμε τους διάφορους πόρους όσο το δυνατόν γρηγορότερα και αποτελεσματικότερα, ενώ ταυτόχρονα να αποφύγουμε τυχόν κινδύνους απάτης  διασφαλίζοντας ότι το δημόσιο χρήμα εξυπηρετεί τον επιδιωκόμενο σκοπό του δημιουργώντας μια win-win κατάσταση και ωφελώντας την κοινωνία στο σύνολό της.”

    Η Unity Card μπορεί να φορτιστεί και να επαναφορτιστεί με οποιοδήποτε επιθυμητό χρηματικό ποσό και λειτουργεί όπως μια κανονική χρεωστική κάρτα στα τερματικά πληρωμών. Η περίοδος ισχύος μπορεί να προσαρμοστεί ανάλογα με τις ανάγκες και την προβλεπόμενη υποστήριξη. Οι χρήστες μπορούν να ελέγξουν το ποσό του υπολοίπου χάρη στον κωδικό QR στο πίσω μέρος, ενώ ένα extranet επιτρέπει στην αρχή έκδοσης να παρακολουθεί, να αναλύει, να διαχειρίζεται και ακόμη να προσαρμόζει τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούνται οι κάρτες της, όλα σε πραγματικό χρόνο. Και έτσι, για άλλη μια φορά σε αυτήν την κρίση, οι νέες τεχνολογίες θα προσφέρουν ανακούφιση σε ένα πρόβλημα που αρχικά φαινόταν άλυτο.

    «Σε πνεύμα κοινωνικής αλληλεγγύης,  οι ομάδες έρευνας και ανάπτυξης μας θέλησαν  να φανούν χρήσιμες μέσα στη φρίκη του κορονοιού. Τελικά,  η σημερινή πραγματικότητα και οι δυνατότητες αυτής της λύσης μας έπεισαν να δημιουργήσουμε τις απαραίτητες συνεργασίες για να την αναπτύξουμε σε όλη την Ευρώπη », καταλήγει ο Robert Masse. «Ήταν λοιπόν φυσικό να επιλέξουμε ένα όνομα σύμβολο της  αλληλεγγύης, αποφασίσαμε δε να προσφέρουμε τις πρώτες 5.000 κάρτες στους δήμους που θέλουν να την αξιοποιήσουν, δεδομένου ότι αυτοί βρίσκονται πιο κοντά στην καθημερινότητα των πολιτών και των επαγγελματιών δημοτών τους. Το κόστος εκτέλεσης του έργου  διατηρείται στο ελάχιστο και ισοδυναμεί με κλάσμα του συνήθους κόστους παρόμοιων «παραδοσιακών» μέτρων. Επιπλέον, οι εταιρείες μας δεν διεκδικούν κανένα ποσοστό των συναλλαγλων. Πριν από δύο χρόνια, παραδόσαμε 12.000 κάρτες στο Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα σαν ανθρωπιστική βοήθεια. ”

    Η προτεινόμενη λύση απέδειξε την αξία της στη Γερμανία κατά τη περίοδο  της μεταναστευτικής κρίσης, όταν η Loyaltek διένειμε δεκάδες χιλιάδες κάρτες στις τοπικές αρχές για τη διαχείριση των επιδομάτων των προσφύγων από την Συρία, επιτρέποντάς τους να ικανοποιούν τις πιο βασικές ανάγκες τους αγοράζοντας από τοπικούς εμπόρους.

    Η εμφάνιση της κάρτας Unity μπορεί να εξατομικευτεί εάν είναι απαραίτητο. Διανέμεται είτε απευθείας στους δικαιούχους είτε μέσω ομαδικής διανομής στην αρμόδια αρχή, η οποία μπορεί στη συνέχεια να δράσει κατά το δοκούν. Οι πληρωμές που πραγματοποιούνται με την κάρτα αντιμετωπίζονται όπως και η υπόλοιπη κίνηση πληρωμών των εμπόρων, ενώ η υποστήριξη των κατόχων καρτών εξασφαλίζεται από την Loyaltek ή τον ίδιο τον «πελάτη», δηλαδή την αρχή έκδοσης. Ήδη, έχουν ζητηθεί προσφορές για σχεδόν ένα εκατομμύριο κάρτες συνολικά.

    Διαβάστε επίσης: Η Jenny Huang, Βοηθός Διευθύνοντος Σύμβουλου, Loyaltek Α.Ε & Paynovate, μιλά στο digitallife για την φιλοσοφία της Unity card τις συνεργασίες και το διαρκώς αυξανόμενο ενδιαφέρον, καθώς και την προοπτική παρουσίας της κάρτας στην τοπική αγορά της Κύπρου

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles