21 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    USB Security Key από την Google για επιπλέον προστασία στο λογαριασμό σας

    Όσοι βρίσκουν το 2-Step Verification (που ζητά να τοποθετήσετε έναν κωδικό, ο οποίος στέλνεται στο τηλέφωνό σας επιπρόσθετα με το password στο λογαριασμό σας) κουραστικό, θα έχουν πλέον έναν ακόμη τρόπο για να διασφαλίζουν το account τους. Η Google ανακοίνωσε την Τρίτη το Security Key, ένα USB stick που μπορεί να λειτουργήσει ως φυσικό κλειδί για τον Google λογαριασμό σας. Έτσι, αντί να πληκτρολογήσετε έναν κωδικό, απλά τοποθετείτε το κλειδί στη θύρα USB του υπολογιστή σας και κάνετε tap όταν σας ζητηθεί στον Chrome.

    Google offers USB security key

    Το κλειδί αυτό θα μπορούσαμε να πούμε ότι έχει κάποιες ομοιότητες με την τεχνολογία chip-and-PIN, που έχει αρχίσει να χρησιμοποιείται στις πιστωτικές κάρτες από τράπεζες και εμπόρους, για μεγαλύτερη ασφάλεια.

    Χρησιμοποιεί το πρωτόκολλο Universal 2nd Factor (U2F) από την FIDO Alliance (στην οποία συμμετέχουν πάνω από 120 εταιρείες, όπως η Microsoft και η Google – όχι όμως η Apple) και η Google ελπίζει ότι θα το υποστηρίξουν και άλλοι browsers, πέραν του Chrome, σύντομα.

    Το Security Key συνεργάζεται με τα Google Accounts χωρίς χρέωση, θα πρέπει, ωστόσο, να αγοράσετε μία συμβατή USB συσκευή που θα κοστίζει κάτω από 20 δολάρια, ώστε να αξιοποιήετε τις δυνατότητές του. Δείτε περισσότερα από την Google εδώ.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles