14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Το μηχανικό ρολόι τσέπης που μπορεί να μετράει τον χρόνο σου για 1000 χρόνια

    Οι Ελβετοί με τον χρόνο είναι ό,τι οι Γάλλοι για το κρασί. Το ξέρουν καλά και κάνουν θαύματα. Η Uwerk, είναι μία ωρολογοποιία που ειδικεύεται στα μηχανικά ρολόγια και το Uwerk Zeit Device 1001 είναι ένα μηχανικό θαύμα.

    uwerk-ur-1001

    Πρόκειται για ένα μηχανικό ρολόι τσέπης που είναι φτιαγμένο ώστε να μπορεί να δείχνει στον ιδιοκτήτη του την ώρα, αν είναι ημέρα ή νύχτα, τις ακριβείς μέρες του μήνα (ναι υπολογίζει αν ο μήνας έχει 30 ή 31 ημέρες) και ο μόνος μήνας κατά τον οποίο χρειάζεται ρύθμιση, είναι ο Φεβρουάριος που έχει 28 ημέρες.

    Πέρα από τον τρομερά ιδιαίτερο τρόπο το UR 1001 δείχνει την ώρα και τις ημέρες, με ένα μεγάλο μέρος από τους δίσκους του να είναι ορατό, στο πίσω μέρος, μπορεί κανείς να μετρήσει και τα χρόνια που είναι σε λειτουργία το ρολόι, αλλά και τους αιώνες. Υπάρχει ένας μικρός δείκτης που κάνει ένα πλήρη κύκλο στα 100 χρόνια και τότε κινητοποιείται ένας μεγαλύτερος δείκτης που μετρά τους αιώνες που βρίσκεται σε λειτουργία το ρολόι. Έτσι, τα δισέγγονα ή τρισέγγονα εκείνου που αγοράζει το UR 1001 θα ξέρουν ακριβώς πόσο «παλιό» είναι αυτό το αριστούργημα που έχουν στα χέρια τους.

    Και μιας και αναφερθήκαμε στο ενδεχόμενο να το αγοράσει κανείς… η τιμή του είναι στα 350000 ελβετικά φράγκα, δηλαδή, περίπου 290 χιλιάδες ευρώ. Κι αν σας φαίνεται υπερβολική η τιμή αυτή, σκεφτείτε το εξής. Πόσο πραγματικά μπορεί να αξίζει μία θαυμάσια μηχανή που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για 1000 χρόνια και το μόνο που χρειάζεται να κάνει ο ιδιοκτήτης της, είναι να την κουρδίζει κάθε 39 ώρες και να την πηγαίνει για συντήρηση κάθε 5 χρόνια; (Ναι, υπάρχουν σχετικοί δείκτες πάνω στο ρολόι ΚΑΙ γι αυτά).

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles