18.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Η Leica που τράβηξε «Το φιλί» στην Times Square της Νέας Υόρκης πουλήθηκε 114.000 ευρώ

    Θυμάστε «Το φιλί»; Μία φωτογραφία ενός Αμερικανού ναύτη που φιλάει μία άγνωστη κοπέλα με λευκό φόρεμα στην πλατεία Times Square της Νέας Υόρκης, την ημέρα που ανακοινώθηκε η νίκη των Αμερικανών επί της Ιαπωνίας, την 14η Αυγούστου 1945; Η φωτογραφική μηχανή που χρησιμοποίησε ο Alfred Eisenstaedt ήταν μία Leica Illa και η φωτογραφία δημοσιέυτηκε πρώτη φορά στο περιοδικό Life. Η Leica αυτή, δημοπρατήθηκε στη Βιέννη.

    alfredleica

    Η τιμή για την Leica Illa, μοντέλο του 1931, πουλήθηκε στην τιμή των 114 χιλιάδων ευρώ και ο νέος της κάτοχος, μπορεί να υπερηφανεύεται πως η κάμερα αυτή, έχει φωτογραφήσει πάμπολλες στιγμές του 20ου αιώνα. Από το γνωστό φιλί, μέχρι και φανταστικά πορτραίτα της Sophia Loren, της Marilyn Monroe, του Ernest Hemingway  και του αυτοκράτορα της Ιαπωνίας, Hirohito. Η εκτίμηση δε για το ποσό που θα έπιανε η μηχανή στη δημοπρασία της Βιέννης, έφτανε μόλις τις 20-25.000 ευρώ, εκτίμηση που αποδείχτηκε πολύ “λίγη”.

    Αν σας αρέσουν τα «παλιά», μπορείτε να περιηγηθείτε στις σημαντικότερες φωτογραφίες που είχε τραβήξει ο Alfred Eisenstaedt για το περιοδικό Life, εδώ.

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles