20.9 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Βαριές κατηγορίες σε βάρος 4 Κινέζων στρατιωτικών χάκερ

    Κατηγορίες σε βάρος τεσσάρων Κινέζων στρατιωτικών χάκερ για την παραβίαση δεδομένων στην Equifax το 2017, που επηρέασε περίπου 150 εκατομμύρια Αμερικανούς πολίτες, απήγγειλαν οι ΗΠΑ.

    «Επρόκειτο για μια εσκεμμένη και σαρωτική εισβολή στις προσωπικές πληροφορίες των Αμερικανών πολιτών» είπε ο Αμερικανός υπουργός Δικαιοσύνης, Γουίλιαμ Μπαρ, ανακοινώνοντας προχθες Δευτέρα Φεβρουαρίου 2020, τις κατηγορίες σε βάρος των τεσσάρων στελεχών του κινεζικού στρατού που φέρονται να συνδέονται με μια από τις μεγαλύτερες παραβιάσεις δεδομένων στην ιστορία των ΗΠΑ.

    Όπως αναφέρει το Reuters, ο Γκενγκ Σουάνγκ, εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών, αρνήθηκε τις κατηγορίες την Τρίτη και είπε ότι η κινεζική κυβέρνηση, οι ένοπλες δυνάμεις και το προσωπικό τους «ποτέ δεν επιδίδονται σε κυβερνοκλοπές εμπορικών μυστικών».

    Η ανακοίνωση αυτή εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο μιας εκστρατείας των αμερικανικών αρχών για την εξουδετέρωση κινεζικών επιχειρήσεων κατασκοπείας στις ΗΠΑ. Από το 2019 και μετά οι αμερικανικές αρχές στοχοποιούν έναν αυξανόμενο αριθμό αξιωματούχων της κινεζικής κυβέρνησης, επιχειρηματιών και ακαδημαϊκών που θεωρείται ότι κλέβουν αμερικανικά μυστικά.

    Κατά την παραβίαση στην Equifax παραβιάστηκαν τα δεδομένα περίπου 147 εκατομμυρίων ανθρώπων, μεταξύ των οποίων και αριθμοί κοινωνικής ασφάλισης, ημερομηνίες γέννησης, στοιχεία αδειών οδήγησης κ.α. Οι χάκερ είχαν περάσει εβδομάδες στο σύστημα της Equifax, παραβιάζοντας δίκτυα υπολογιστών και κλέβοντας εταιρικά μυστικά και προσωπικά δεδομένα. Οι χάκερ δρομολογούσαν το traffic μέσα από περίπου 34 servers σε 20 χώρες για να αποκρύψουν τις πραγματικές τους τοποθεσίες.

    Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν πει ότι Κινέζοι χάκερ ήταν πίσω από μια μεγάλη παραβίαση στο Office of Personnel Management, που αποκαλύφθηκε το 2015 και περιελάμβανε την παραβίαση ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων από αιτούντες για άδειες ασφαλείας σε υπηρεσίες της αμερικανικής κυβέρνησης. Κατά την παραβίαση εκείνη είχαν αποκαλυφθεί ονόματα, αριθμοί κοινωνικής ασφάλισης και διευθύνσεις άνω των 22 εκατομμυρίων εργαζομένων στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση και συμβασιούχων. Κινέζοι χάκερ θεωρείται επίσης πως ήταν πίσω από μια μεγάλη παραβίαση στον ξενοδοχειακό όμιλο Marriott International Inc.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles