24.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Vega Frontier Edition, παρουσιάστηκε η νέα “GPU-κτήνος” της AMD!

    Αν και ομολογουμένως πήρε αρκετό καιρό στην AMD να “απαντήσει” στην Nvidia στον τομέα των high-end GPUs, ωστόσο η γνωστή εταιρεία επέστρεψε στο προσκήνιο και μάλιστα το έκανε με τον πιο “εμφατικό” τρόπο παρουσιάζοντας την Vega Frontier Edition, την ισχυρότερη κάρτα γραφικών στον κόσμο (όπως ισχυρίζονται οι υπεύθυνοι της). H Vega είναι ένα μικρό τεχνολογικό θαύμα, καθώς η ισχύς της μπορεί να αγγίξει (κρατηθείτε…) τα 13.1 TFLOPS, ξεπερνώντας την Nvidia Titan XP, που είναι γνωστό το τι μπορεί να κάνει.

    vega frontier 1

    Τα τελικά specs του reference model της Vega αναφέρουν ταχύτητα ρολογιού στα 1382MHz, όπου μπορείτε να boostαριστεί στα 1600MHz. Το νέο μικρό “τέρας” της AMD διαθέτει 16GB δεύτερης γενιάς HBM (high-bandwidth memory) με 2048-bit bus, πράγμα που σημαίνει ότι συνολικά διαθέτει memory bandwidth στα 4,83GBps. Η ενεργειακή κατανάλωση της κυμαίνεται λίγο πιο κάτω από 300 Watts (και ενίοτε μπορεί να τα ξεπεράσει), γεγονός που σημαίνει ότι πρόκειται για μία ιδιαιτέρα “πεινασμένη” ενεργειακά κάρτα γραφικών. Όπως αναφέρει η AMD, η Vega Frontier Edition παρόλο που λογικά θα μπορεί να τρέξει με άνεση ακόμη και τα πιο απαιτητικά games (θα υποστηρίζει ακόμη και… 8K), ωστόσο θα απευθύνεται κυρίως στους επαγγελματίες που αναζητούν μία ισχυρή GPU για να βγάλουν απαιτητικά tasks όπως το video editing ή η δημιουργία VR γραφικών (οι gamers καλό θα ήταν να κάνουν λιγάκι υπομονή για της ειδικές “Vega” gaming GPUs). Φυσικά όπως μπορείτε να φανταστείτε όποιος επιθυμεί να αποκτήσει την Vega Frontier Edition θα πρέπει να βάλει αρκετά βαθιά το χέρι στην τσέπη, καθώς θα στοιχίζουν κοντά στα 1000 (αερόψυξη) με 1500 ευρώ (υδρόψυξη).

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles