14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Βελτιώθηκε το οικονομικό κλίμα στην Κύπρο τον Ιούλιο

    Βελτίωση παρουσίασε το οικονομικό κλίμα  στην Κύπρο τον Ιούλιο 2018, με τον Δείκτη Οικονομικής Συγκυρίας (ΔΟΣ) να αυξάνεται κατά 2,0 μονάδες σε σύγκριση με τον Ιούνιο 2018. Η αύξηση οφείλεται σε καλυτέρευση του επιχειρηματικού κλίματος στις υπηρεσίες, στις κατασκευές και στη μεταποίηση.

    Πιο αναλυτικά, με βάση τα τελευταία στοιχεία του Κέντρου Οικονομικών Ερευνών του Πανεπιστημίου Κύπρου (ΚΟΕ), η άνοδος του κλίματος στις υπηρεσίες σχετίζεται με πιο ευνοϊκές αξιολογήσεις της τρέχουσας οικονομικής κατάστασης και της ζήτησης των επιχειρήσεων, καθώς και με προς τα πάνω αναθεώρηση των προσδοκιών για τη ζήτηση κατά το επόμενο τρίμηνο.

    Στις κατασκευές και στη μεταποίηση η άνοδος του κλίματος συνδέεται με θετικότερες εκτιμήσεις για τη μελλοντική απασχόληση και παραγωγή αντίστοιχα. Η οριακή μείωση του κλίματος στο λιανικό εμπόριο ήταν αποτέλεσμα δυσμενέστερων απαντήσεων αναφορικά με τα επίπεδα των αποθεμάτων και τις μελλοντικές πωλήσεις. Η υποχώρηση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης οφείλεται σε δυσμενέστερες αξιολογήσεις όλων των πτυχών που απαρτίζουν τον δείκτη καταναλωτικού κλίματος (οικονομική κατάσταση νοικοκυριών και Κύπρου, αγορά εργασίας, αποταμίευση).

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles