21 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Βγαίνει από τη “Μαύρη Λίστα” των ΗΠΑ η Huawei

    Σύμφωνα με ανώνυμη κυβερνητική πηγή των ΗΠΑ, ο Πρόεδρος Τραμπ είναι έτοιμος να εγκρίνει τις άδειες για εταιρείες που θέλουν να συνεχίσουν την πώληση προϊόντων στη Huawei. Η ίδια πηγή επιβεβαιώσε στη Reutersthat πως η διαδικασία έγκρισης μπορεί να διαρκέσει από 2 έως 4 εβδομάδες, κάτι που σημαίνει πως η περιπέτεια της Huawei πλησιάζει στο τέλος της.

    Huawei_new

    Αν και δεν υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες για τις “άδειες” αυτές, ένα από τα σημεία-“κλειδιά” είναι το ότι τα προϊόντα που θα πωλούνται από αμερικάνικες εταιρείες στη Huawei πρέπει να είναι ευρέως διαθέσιμα και σε άλλες χώρες και φυσικά η διάθεσή τους να μην εγκυμονεί κινδύνους για την εθνική ασφάλεια της χώρας.

    Σύμφωνα με εκπροσώπους της Huawei, η αμερικάνικη κυβέρνηση θα έπρεπε να αφαιρέσει την εταιρεία τους από τη “μαύρη λίστα” αντί να εκδόσει τις προαναφερθείσες άδειες. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, το serial δείχνει να ολοκληρώνεται, όχι χωρίς απώλειες, όμως, για την κινέζικη πλευρά, που είδε τις πωλήσεις της να επηρεάζονται σε ένα βαθμό, το τελευταίο δίμηνο. Το πόσο επηρεάστηκαν θα φανεί στο τέλος του οικονομικού έτους, αλλά να σημειωθεί πως για φέτος αναμενόταν επιπλέον αύξηση του τζίρου και των πωλήσεων της Huawei.

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles