19.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Βγάλτε φωτογραφία μόνο με τα… χέρια σας

    Αν σας αρέσει η ιδέα του να λαμβάνετε με πιο… φυσικό τρόπο τις φωτογραφίες σας, θα χαρείτε να μάθετε ότι Ιάπωνες ερευνητές εργάζονται για την κατασκευή μίας… μίνι κάμερας που θα βασίζεται στη χρήση χειρονομιών (gestures) και θα σας επιτρέπει να φωτογραφίζετε μόνο με τα… χέρια σας.

    Ονομάζεται Ubi-Camera και έχει δημιουργηθεί από ομάδα ερευνητών στο Institute of Advanced Media Arts and Sciences (IAMAS) στην Ιαπωνία. Όπως θα δείτε και στο παρακάτω video, η prototype λιλιπούτεια συσκευή μπορεί να προσαρμοστεί στο δείκτη σας, ενώ τα υπόλοιπα δάκτυλά σας σχηματίζουν ένα σκόπευτρο γύρω από αυτή. Επιπλέον, αντί να υπάρχει ένας “μοχλός” zoom, τα χέρια σας μπορούν να καθορίσουν πόσο κοντινό ή μακρινό είναι ένα πλάνο που λαμβάνετε. Ένα υπέρυθρο τηλέμετρο στη συσκευή μετράει την απόσταση από το πρόσωπό σας και μετά καθορίζει το κατάλληλο επίπεδο zoom που έχει αυτή. Πιέζοντας ένα πλήκτρο με τον αντίχειρά σας, η λήψη πραγματοποιείται. Το αποτέλεσμα είναι μία φωτογραφία που μοιάζει ακριβώς με αυτό που βλέπετε μέσα από τα δάκτυλά σας.

    H Ubi-Camera παρουσιάστηκε νωρίτερα αυτό το μήνα στην έκθεση Interaction 2012 στην Ιαπωνία – φυσικά σε concept μορφή. Ο Yoshimasa Furukawa και οι συνεργάτες του στο IAMAS θέλουν τώρα να βελτιώσουν ακόμη περισσότερο τη συσκευή. Στόχος τους είναι να την κάνουν ασύρματη και να βελτιώσουν τον αισθητήρα της, ώστε να μπορεί να συνεργαστεί με ποικίλες συνθήκες φωτός.

    Νομίζουμε, πάντως, ότι και σαν concept έχει αρκετό ενδιαφέρον, οπότε σίγουρα περιμένουμε να δούμε πώς θα εξελιχθεί.

    Πηγή: CNET

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles