16.7 C
Athens
Δευτέρα, 18 Μαρτίου, 2024
More

    Viewsonic VX3258-2KC-MHD Gaming Monitor Review: «Curved gaming beauty»!

    Η Viewsonic είναι μια εταιρεία κατασκευής monitors κι άλλων προϊόντων που σχετίζονται με την visual τεχνολογία, οποία έχει μεγάλη ιστορία στο συγκεκριμένο χώρο, καθώς ήδη βρίσκεται στην 3η δεκαετία της ζωής της. Οι αξιόλογες προτάσεις της πετυχαίνουν μια ισορροπία ανάμεσα στα άκρως ικανοποιητικά specs και στην προσιτή τιμή και σίγουρα το 32άρι VX3258-2KC που θα αναλύσουμε παρακάτω είναι ένα κυρτό gaming monitor που αν μη τι άλλο παρουσιάζει τεράστιο ενδιαφέρον… Για να δούμε εάν θα μπορέσει να κεντρίσει το ενδιαφέρον των πάντοτε απαιτητικών gamers…

    Design & Looks

    Ως είθισται τα gaming monitors ακολουθούν λίγο πιο τολμηρές σχεδιαστικές γραμμές από τις οθόνες που συγκαταλέγονται στην πιο mainstream κατηγορία. Για αυτό και η κυρτότητα του 32 ιντσών 16:9 monitor της Viewsonic (1800R) είναι αναμφίβολα ένα από τα πιο αξιόλογα χαρακτηριστικά του. Ο curved σχεδιασμός ουσιαστικά πετυχαίνει καλύτερες γωνίες θέασης και εξαλείφει τα φαινόμενα fade της εικόνας όταν ο χρήστης μετακινήσει τα μάτια του από το κέντρο της οθόνης.

    Κοιτάζοντας πιο προσεκτικά την εξωτερική εμφάνιση της VX3258-2KC είναι εμφανές ότι η Viewsonic δείχνει να ακολουθεί μια πιο minimal προσέγγιση με τα frames να μην αποτελούν και τα πιο λεπτά που υπάρχουν αλλά σε καμία περίπτωση δεν ενοχλούν. Με βάρος στα 5.8 κιλά μπορεί άνετα να «φιλοξενηθεί» σε οποιοδήποτε γραφείο. Επιπλέον, η ποιότητα κατασκευής είναι αρκετά καλή και η βάση με τα μεταλλικά ποδαράκια και το stand στιβαρά, ωστόσο η εργονομία κάπου “πάσχει” και σίγουρα θα μπορούσε να είχε γίνει καλύτερη δουλειά που σαφώς θα προσέδιδε παραπάνω πόντους στις δυνατότητες χρήσεις του monitor. Για παράδειγμα η κλίση του monitor είναι μόλις στις 15 μοίρες, ενώ δεν παρέχεται η δυνατότητα  περιστροφής, ούτε υπάρχει δυνατότητα για VESA mount.

    Όσον αφορά το πίσω μέρος της οθόνης, η επιλογή της glossy επιφάνειας είναι θα λέγαμε δίκοπο μαχαίρι, καθώς από την μία αφήνει μια premium αίσθηση, ωστόσο θα πρέπει να είστε προετοιμασμένοι για μπόλικες «ενοχλητικές» δαχτυλιές και σκόνη, η οποία έχει το κακό συνήθειο να κατακάθεται στα συγκεκριμένα σημεία. Μένοντας στο πίσω μέρος μπορούμε να ρίξουμε μια ματιά στα διαθέσιμα ports, τα οποία βρίσκονται με μια μικρή εσοχή και αναμφίβολα δεν θα σας απογοητεύσουν, καθώς η VX3258-2KC έρχεται με δύο HDMI 2.0 ports, δύο Display Ports και μια headphone έξοδο. Ίσως η προσθήκη ενός USΒ hub να ήταν ιδανική και να πρόσθετε added value, αλλά σίγουρα μπορείτε να επιβιώσετε και χωρίς αυτό.

    Στο πίσω μέρος «κατοικούν» και δύο στέρεο ηχεία, τα οποία προσφέρουν συνολική ισχύ στα 5 watts (2×2.5) και προσφέρουν αρκετά ικανοποιητικές επιδόσεις στα games και στις ταινίες σας. Τέλος, στα πλάγια υπάρχει και ένα μίνι joystick ελέγχου που σας επιτρέπει να ορίσετε όλες τις ρυθμίσεις του monitor.

    VX3258-2KC-MHD tο the test!

    Η 32 ιντσών curved gaming οθόνη της Viewsonic διαθέτει όλα όσα χρειάζεται ο σύγχρονος gamer για να απολαύσει τα games του, προσφέροντας μια εμπειρία παιχνιδιού πολύ καλύτερη από τα 1080p. Έτσι λοιπόν προσφέρει ανάλυση QHD 2560 x 1440 pixels και 144Hz refresh rate, μαζί με response time μόλις στο 1ms (MPRT), contrast ratio στα 3000:1 και φωτεινότητα στα 300 cd/m2. Αδιαμφισβήτητα, τα παραπάνω specs δίνουν τη δυνατότητα σε κάθε gamer να απολαμβάνει τα games του “The way its meant to be played” εφόσον έχει και το κατάλληλο σύστημα, χωρίς ενοχλητικό blurring ή Input lag και smooth κίνηση στις περισσότερες περιπτώσεις. Επιπλέον, η gaming πρόταση της Viewsonic υποστηρίζει τεχνολογία AMD FreeSync, πράγμα που σημαίνει ακόμη καλύτερα αποτελέσματα στο frame rate για τους χρήστες των Radeon GPUs.

    Δοκιμάζοντας μια σειρά από τίτλους όπως για παράδειγμα το Overwatch και το Anthem που μπορούν να απεικονίσουν την αποτελεσματικότητα των response times ενός monitor δεν σας κρύβουμε ότι μείναμε απόλυτα ικανοποιημένοι από το τελικό αποτέλεσμα. Αυτό που διαπιστώσαμε είναι ότι η VX3258-2KC δεν δείχνει να υποφέρει από φαινόμενα blurring, ghosting ή screen-tearing και δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα στις γρήγορες κινήσεις και στον έντονο χαμό που παραδοσιακά συμβαίνει σε ένα online shooter game. Επίσης, ο συνδυασμός της flicker- free λειτουργίας με το low blue-light feature σίγουρα επιτρέπει πολύωρα gaming sessions χωρίς να παρατηρείται το φαινόμενο των «κουρασμένων ματιών» που σίγουρα ταλανίζει πολλούς gamers που αγαπούν να κάθονται μπροστά από την οθόνη τους για πολλές ώρες.

    Αυτό που διαπιστώσαμε είναι ότι ενώ στον τομέα της ταχύτητας και της απόκρισης, το gaming monitor της Viewsonic τα πηγαίνει εξαιρετικά, εκεί που κάπου «χάνει» είναι στην ποιότητα της εικόνας, παρόλο που τα χρώματα διακρίνονται για τη ζωντάνια τους (με 88% NTSC και 120% sRGB χρωματικό εύρος). Αυτό το φαινόμενο είναι κάτι σύνηθες όμως στα monitors που διαθέτουν MVA panels και τα οποία ναι μεν προσφέρουν καλύτερους χρόνους απόκρισης και πιο βελτιωμένη κίνηση, ωστόσο αναγκαστικά «θυσιάζουν» την λεπτομέρεια στην ποιότητα της εικόνας. Κοιτάζοντας τη συνολική απεικόνιση στα προαναφερθέντα games, το μαύρο χρώμα είναι σε καλά επίπεδα, αλλά η πρόταση της Viewsonic ομολογουμένως κάνει πολύ καλύτερη δουλεία στα πιο φωτεινά χρώματα και στην απεικόνιση των πιο φωτεινών επιφανειών.

    Φυσικά η ύπαρξη της κυρτής οθόνης αναβαθμίζει σε σημαντικό βαθμό τη συνολική immersive εμπειρία που προσφέρει το VX3258-2KC, οπότε το μόνο βέβαιο είναι ότι το δύσκολο κοινό των gamers θα μείνει ευχαριστημένο. Τέλος, τα διαθέσιμα settings προσφέρουν μια σειρά από χρήσιμα special presets, τα οποία ουσιαστικά προσαρμόζουν το monitor σε μια σειρά από σενάρια όπως είναι τα Game, Movie, Web, Text, Mac και Mono modes. Τα συγκεκριμένα presets που μπορείτε να επιλέξετε on-the-fly ουσιαστικά εμπλουτίζουν το gamma, την θερμότητα των χρωμάτων, την απόδοση του μαύρου χρώματος και μια σειρά από άλλες επιλογές για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, το οποίο είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του εκάστοτε χρήστη.

     

    The Sweet Spot!

    Αν και το Viewsonic VX3258-2KC-MHD έχει ορισμένες παραλείψεις κυρίως σε επίπεδο σχεδιασμού και εργονομίας, ωστόσο μπορεί να προσφέρει όλα εκείνα που χρειάζεται ο σύγχρονος gamer για να θριαμβεύσει στα gaming sessions του. Μπορεί ναι μεν να μην ενσωματώνει το πιο τέλειο και αψεγάδιαστο Panel της αγοράς και η εικόνα του να μην και η πιο λεπτομερής και crisp ever, παρόλα αυτά πετυχαίνει τη χρυσή τομή ανάμεσα στην καλή ποιότητα κατασκευής, τους γρήγορους χρόνους απόκρισης και την smooth κίνηση. Με τιμή που παίζει ανάμεσα στα 400 με 500 ευρώ πρόκειται για μια αρκετά αξιόπιστη κι ενδιαφέρουσα επιλογή για τον μέσο gamer.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles