21.6 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Το Vimeo ανακοίνωσε νέο video player βασισμένο σε HTML5

    Εδώ και ένα χρόνο, το Vimeo είχε στα σκαριά ένα νέο video player για τις υπηρεσίες βίντεο που προσφέρει και τον δοκίμαζε κρυφά σε μικρή μερίδα χρηστών. Από σήμερα, ο νέος αυτός video player γίνεται διαθέσιμος σε όλους τους χρήστες, βελτιώνοντας αρκετά σημεία και διαθέτοντας νέες λειτουργίες.

    vimeo new html5 player

    Ο νέος video player είναι «χτισμένος» πάνω σε HTML5, έχοντας και λίγο από flash για συγκεκριμένες λειτουργίες, με αποτέλεσμα να φορτώνει δυο φορές πιο γρήγορα σε σχέση με πριν, είτε βρίσκεται σε σελίδα του Vimeo είτε είναι ενσωματωμένος σε κάποιο άλλο site. Επίσης, ένα βίντεο ξεκινά να παίζει στο μισό χρόνο σε σχέση με πριν, κάνοντας και το streaming πιο γρήγορο.

    Εμφανισιακά, ο video player δεν έχει μεγάλες αλλαγές από την προηγούμενη έκδοση του. Αξιοσημείωτο είναι το responsive design, το οποίο η ομάδα του Vimeo μας προκαλεί να δοκιμάσουμε, ώστε να ανακαλύψουμε πως ο player λειτουργεί εξίσου καλά σε όλες τις συσκευές και στις διάφορες αναλύσεις αυτών. Όσον αφορά τα εικονίδια, το embed ενσωματώθηκε στο share, το οποίο και επανασχεδιάστηκε για πιο εύκολο διαμοιρασμό των βίντεο με ποικίλους τρόπους.

    Ο video player διαθέτει κάποιες νέες λειτουργίες, όπως είναι οι Vimeo On Demand πληρωμές για τους Pro χρήστες, οι οποίοι μπορούν να πληρώσουν για ένα επί πληρωμή βίντεο χωρίς να αφήσουν τον player. Στις νέες λειτουργίες συγκαταλέγονται και οι υπότιτλοι, τους οποίους οι χρήστες μπορούν να κάνουν upload στα βίντεο, καθώς και τα closed captions.

    Τέλος, για όσους χρήστες έχουν ήδη κάποιο vimeo βίντεο σε αναπαραγωγή και επιλέγουν να κάνουν αναπαραγωγή ενός άλλου vimeo βίντεο σε άλλη καρτέλα του browser, το πρώτο βίντεο θα κάνει αυτόματα παύση και το δεύτερο βίντεο θα ξεκινά την αναπαραγωγή.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles