18.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Virtual Reality net surfing! Οι Chrome και Firefox browsers προετοιμάζονται!

    Η τεχνική του Virtual Reality όσο περνάει ο καιρός θα μπαίνει όλο και πιο πολύ στην καθημερινότητα μας, αλλάζοντας όχι μόνο τον τρόπο που θα αντιλαμβανόμαστε τα video games, αλλά και το πως θα σερφάρουμε στο Internet.  Virtual Reality

    Οι developers των Chrome και Firefox browsers έχουν ήδη ξεκινήσει να προσθέτουν και να τεστάρουν μία σειρά από Virtual Reality λειτουργίες στις beta εκδόσεις των browsers τους. Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Ότι πολύ απλά όταν πλέον τα hardware προϊόντα της εικονικής πραγματικότητας (Οculus Rift, Google Cardboard, Project Morpheus) κυκλοφορήσουν στην ευρεία κατανάλωση, τότε και το software θα είναι κατάλληλα προετοιμασμένο για να εκμεταλλευτεί τις δυνατότητες τους. Πολύ σύντομα ο χρήστης θα είναι σε θέση να σερφάρει στο Internet και να ζει μία απόλυτα διαδραστική εμπειρία και να αισθάνεται ότι όντως κυκλοφορεί μέσα στο εικονικό κυβερνοχώρο. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, οι νέες Virtual Reality δυνατότητες έχουν προστεθεί στον Chromium, του open-source browser στον οποίο έχουν βασιστεί οι κεντρικοί πυρήνες των Chrome και Opera browsers.  Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και οι υπεύθυνοι του Firefox, οι οποίοι αναζητούν τρόπους για να ενσωματώσουν την εικονική πραγματικότητα στον δικό τους browser.

    Virtual Reality

    Αυτή τη στιγμή η συγκεκριμένη τεχνολογία βρίσκεται σε εμβρυακό στάδιο και σίγουρα θα πρέπει να μεσολαβήσει μεγάλο χρονικό διάστημα μέχρι να φτάσει στο ευρύ κοινό. Ωστόσο, τα παραπάνω αποδεικνύουν ότι η εποχή του Virtual Reality βρίσκεται πιο κοντά από όσο νομίζουμε!

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles