13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Η κορυφαία νέα εφαρμογή του Google Play που αποδείχθηκε… fake

    Χρησιμοποιώντας το Android, έχεις πάντα στην άκρη του μυαλού σου ότι κάποια από τις εφαρμογές που μπορείς να βρεις στο Google Play Store ενδέχεται να κρύβει μέσα της κάποιο “απειλητικό” malware ή… απλά να είναι fake. Δύσκολα, ωστόσο, θα περίμενε κανείς ότι μία τέτοια εφαρμογή θα σκαρφάλωνε στην κορυφή των πιο δημοφιλών νέων apps του λειτουργικού. Αυτό συνέβη με το Virus Shield, μία εφαρμογή που καταχωρήθηκε στο Google Play έναντι 3,99 δολαρίων με μία περιγραφή που ισχυριζόταν ότι “αποτρέπει επιβλαβείς εφαρμογές από το να εγκατασταθούν στη συσκευή σας, σκανάρει εφαρμογές, ρυθμίσεις, αρχεία και media σε πραγματικό χρόνο και προστατεύει τις προσωπικές σας πληροφορίες”. Και όλα αυτά δίχως να έχει επίπτωση στη διάρκεια ζωής της μπαταρίας σας ή να σας γεμίζει με διαφημίσεις. Πολύ καλό για να είναι αληθινό όλο αυτό και, φυσικά, έφερε το Virus Shield στην κορυφή των Top Paid Apps του Android μία εβδομάδα μετά το λανσάρισμά του, αλλά και με rating 4.7 (στα 5) σε πάνω από 10.000 downloads.

    Virus Shield

    Κι όμως, το Virus Shield app αποδείχθηκε μία… απάτη, καθώς δεν έκανε τίποτα απ’ αυτά που ισχυριζόταν. Όπως αποκάλυψε το Android Police, “ψάχνοντας” την ιστορία, το μόνο που έκανε η εφαρμογή ήταν να αλλάζει από X σε “check” την εικόνα της, όταν κάνατε tap σ’ αυτήν, χωρίς, ωστόσο, να ελέγξει τίποτα απολύτως στη συσκευή σας.

    Η εφαρμογή απομακρύνθηκε από το Play Store, αφότου το Android Police ανακάλυψε την απάτη, ωστόσο, για ακόμη μία φορά, το θέμα σηκώνει αρκετή συζήτηση και εγείρει προβληματισμούς σχετικά με το πόσοι ασφαλείς είναι, σε κάθε περίπτωση, εφαρμογές που ανεβαίνουν στο κατάστημα της Google…

    Related Articles

    3 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles