22.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Η Vodafone εξαγοράζει τη HOL!

    Μετά από μια πολύμηνη περίοδο “ζυμώσεων”, εν τέλει η Vodafone προχώρησε στην απόκτηση της πλειοψηφίας των μετοχών της Hellas On Line (HOL), μαζί με τους συνδρομητές και το δίκτυό της.

    vodafone-hol

    Το αντίτιμο για το 72,7% των μετοχών της HOL ήταν 72,7 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με την αποτίμηση της αξίας της εταιρείας, το οποίο θα αποκτηθεί από τις Intracom Group και World Equities Investments Holdings. Αυτό σημαίνει πως το μερίδιο της Vodafone-Panafon στη HOL θα ανέλθει συνολικά στο 91,2%, καθώς ήδη κατείχε ένα ποσοστό της. Έπειτα η εταιρεία είναι υποχρεωμένη να καταθέσει πρόταση και για το υπόλοιπο 8,8%, ενώ η ολοκλήρωση της εξαγοράς θα πρέπει να εγκριθεί και από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ).

    Με την κίνησή της αυτή η Vodafone εδραιώνεται στις πρώτες θέσεις στην αγορά σταθερών συνδέσεων καθώς αποκτά 519.000 συνδρομητές LLU από τη HOL και το 11% των πελατών σταθερής τηλεφωνίας που κατείχε η τελευταία, με βάση δεδομένα του τέλους του 2013. Στο +19,95% έκλεισε σήμερα η μετοχή της HOL, μετά την επιβεβαίωση της εξαγοράς, αγγίζοντας τα 0,505 ευρώ/μετοχή.

    A woman talks on her mobile phone as she walks past a Vodafone store in London

    Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου και διευθύνων σύμβουλος της Vodafone Ελλάδας, Γλαύκος Περσιάνης δήλωσε, μεταξύ άλλων: “…πρόκειται για μία συμφωνία η οποία θα «επιταχύνει τη  στρατηγική μας για την παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών επικοινωνίας και αποτελεί μια σημαντική εξέλιξη για την ελληνική αγορά. Στόχος μας είναι να προσφέρουμε προϊόντα και υπηρεσίες που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες των συνδρομητών μας,  μέσα από ένα από τα πιο ανεπτυγμένα δίκτυα στην Ελλάδα. Η Vodafone θα συνεχίσει να επενδύει στη χώρα σε υποδομές και καινοτόμες τεχνολογίες, οι οποίες συμβάλλουν έμπρακτα στην ανάπτυξη και στην οικονομία».

     

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles