19.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Vodafone Smart Tab III review: Ποιοτικό και οικονομικό!

    Τα tablets για κάποιους χρήστες είναι σχεδόν τόσο απαραίτητα, όσο ένα smartphone. Τα χρειάζονται στη δουλειά τους, στις μετακινήσεις τους, στο σπίτι, παντού. Ωστόσο, δεν είναι πάντα διατεθειμένοι να ξοδέψουν μια περιουσία για να αποκτήσουν κάποια συσκευή, χωρίς αυτό να σημαίνει πως είναι έτοιμοι να συμβιβαστούν με χαμηλή ποιότητα κατασκευής και φτωχά χαρακτηριστικά. Το Smart Tab III της Vodafone είναι η τρανταχτή απόδειξη του ότι αυτό είναι εφικτό…

    vodafonesmarttabiii1

    Ανοίγοντας τη συσκευασία του, θα βρείτε απλά το tablet, τον φορτιστή (1,5A output) και ένα USB καλώδιο, τίποτε περισσότερο. Με το πρώτο άγγιγμα καταλαβαίνει κανείς πως το Smart Tab III δεν είναι ένα απλό budget tablet «της σειράς», χάρη στην ποιοτική κατασκευή του κυρίως. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα Lenovo Ideatab A3000 και δεν προσπαθεί να κρύψει την πραγματική καταγωγή του, γιατί να το κάνει άλλωστε; To ανάγλυφο logo της Vodafone στο σαγρέ πλαστικό καπάκι μπορεί να συνυπάρχει με τη λέξη “Lenovo” στο κάτω μέρος της πλάτης της συσκευής και αυτό μας αρέσει. Πρόκειται για μια ανθεκτική κατασκευή, αλλά ταυτόχρονα κομψή και ελκυστική (κυκλοφορεί μόνο σε μαύρο χρώμα). Στο πίσω μέρος βρίσκουμε επίσης δύο μεγάφωνα και μια κάμερα των 5 MP (χωρίς φλας), ενώ στην πρόσοψη διακρίνεται απλώς η εμπρόσθια VGA κάμερα και το ακουστικό. Το power button είναι στο πάνω μέρος και δεξιά, ενώ τα πλήκτρα έντασης βρίσκονται στη δεξιά πλευρά. Τέλος, το καπάκι αποσπάται εύκολα για να αποκαλύψει τη μπαταρία των 3500 mAh και τις υποδοχές της microSD και της SIM κάρτας. Κάτι άλλο που μας έκανε εντύπωση είναι το βάρος του tablet (350 γραμμάρια!), μεγαλύτερο από το συνήθες για αντίστοιχα μοντέλα αλλά όχι σε σημείο που να γίνεται υπερβολικά κουραστικό. Σαφώς το «νιώθετε» στα χέρια σας και δίνει μια αίσθηση στιβαρότητας και ποιότητας, η οποία δεν απέχει απ’την πραγματικότητα.

    (πατήστε στις εικόνες για μεγάλο μέγεθος)

    vodafonesmarttabiii6

    vodafonesmarttabiii7

    vodafonesmarttabiii4

    vodafonesmarttabiii8

    vodafonesmarttabiii9

    Η οθόνη είναι 7άρα IPS, μια ευχάριστη αλλαγή από τα απλά LCD panels της κατηγορίας, με την αξιοπρεπή ανάλυση των 1024×600 pixels. Η απόδοσή της δεν ξεφεύγει από τα καθιερωμένα πάντως, οπότε μην περιμένετε θαύματα, ενώ σε συνθήκες έντονης ηλιοφάνειας, ακόμα και στη μέγιστη φωτεινότητα, οι αντανακλάσεις θα σας δυσκολέψουν λίγο. Η απόκριση στην αφή είναι πολύ καλή και δεν είχαμε κάποιο παράπονο. Γενικώς το Smart Tab III είναι μια γρήγορη συσκευή και εδώ βοηθά ο τετραπύρηνος επεξεργαστής στο 1,2 GHz αλλά και το 1 GB RAM, που εγγυώνται ομαλή λειτουργία και επιδόσεις. Πράγματι, δεν είδαμε σχεδόν πουθενά lag και κολλήματα, οι εναλλαγές είναι ομαλότατες, τα apps και τα menus ανοίγουν γρήγορα και τα πάντα τρέχουν απρόσκοπτα. Δεν μπορεί να ζητήσει κανείς κάτι παραπάνω από μια συσκευή μέχρι τα 200 €. Το AnTuTu benchmark ενδεικτικά έδειξε 13600 βαθμούς, αποτέλεσμα ικανοποιητικότατο. Από εδώ και πέρα, όλα κρίνονται στις λεπτομέρειες. Ο εσωτερικός χώρος αποθήκευσης ανέρχεται στα 16 GB, 12 εκ των οποίων είναι διαθέσιμα στο χρήστη.

    Όπως στα διάφορα apps της Vodafone που συμπληρώνουν τις εφαρμογές του Android 4.2.2 λειτουργικού. Συγκεκριμένα η εταιρεία παρέχει μια πλήρη γκάμα χρήσιμων εφαρμογών για τον καιρό, τα αθλητικά, το cinema και λοιπές υπηρεσίες, παράλληλα με καλοφτιαγμένα widgets που μπορείτε να τοποθετήσετε στην επιφάνεια εργασίας. Επίσης παρέχει την “Cloud” υπηρεσία στους χρήστες της για να συγχρονίζετε τα προσωπικά σας δεδομένα online, ώστε να είναι ασφαλή σε περίπτωση ατυχήματος/απώλειας. Σημειώνουμε ότι μπορείτε να προγραμματίσετε το tablet ώστε να ενεργοποιείται/απενεργοποιείται σε συγκεκριμένες ώρες της ημέρας αν θέλετε. Το Smart Tab III διαθέτει ακόμη δυνατότητα face unlocking για μεγαλύτερη ασφάλεια της συσκευής από ξένη πρόσβαση αλλά και την «ασύρματη οθόνη», δηλαδή τη δυνατότητα εξόδου εικόνας από το tablet σε οποιαδήποτε HDTV μέσω ασύρματου προσαρμογέα HDMI. Πολύ χρήσιμο, ειδικά από τη στιγμή που το 3,5” jack δεν μπορεί να λειτουργήσει και σαν TV-Out…

    vodafonesmarttabiii2

    Oι multimedia δυνατότητες του Smart Tab III δεν ξεφεύγουν ούτε αυτές από τα πρότυπα της κατηγορίας, ωστόσο μείναμε αρκετά ευχαριστημένοι από την ηχητική απόδοση, με τα δύο μεγάφωνα να παράγουν ήχο υψηλής έντασης, χωρίς αλλοίωση και «θόρυβο». Έτσι, ο χρήστης θα απολαύσει τη θέαση ταινιών ή την ακρόαση μουσικής, είναι ένα χαρακτηριστικό που σίγουρα δίνει πόντους σε οποιαδήποτε συσκευή. Η συνδεσιμότητά του περιλαμβάνει εκτός από το 3G, Wi-Fi + Wi-Fi hotspot, Bluetooth v4.0 και GPS/AGPS, οπότε μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε άνετα και την πλοήγησή σας στους δρόμους. Δυστυχώς δεν υπάρχει FM δέκτης ραδιοφώνου, για όσους ενδιαφέρονται.

    Όσο για την κάμερα, κρίνεται τουλάχιστον μέτρια και σίγουρα δε μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κάτι άλλο πέρα από πολύ βασικές λήψεις φωτογραφιών και video (720p). Η ανάλυση είναι χαμηλή και το αποτέλεσμα πάσχει ποιοτικά, ακόμα και σε συνθήκες υψηλού φυσικού φωτισμού, όμως τουλάχιστον είναι γρήγορη στην απόκριση στις εντολές του χρήστη.

    vodafonesmarttabiii5

    vodafonesmarttabiii3

    Κλείνουμε, όπως πάντα, με το κομμάτι της αυτονομίας. Εδώ το Smart Tab III δικαιολογεί εν μέρει το βάρος του χάρη στην μεγάλη μπαταρία των 3.500 mAh, η οποία του προσφέρει αρκετές ώρες χρήσης με σύνδεση Wi-Fi/3G, προτού εξαντληθεί. Οι 5-7 ώρες browsing/θέασης video (μέσω Wi-Fi) είναι εφικτότατες, ανάλογα με την ποιότητα του video και τη φωτεινότητα της οθόνης, ενώ σε γενικές γραμμές δε θα χρειαστεί να το επαναφορτίσετε κατά τη διάρκεια της ημέρας, ακόμη και με βαριά χρήση.

    Το Smart Tab III της Vodafone προσφέρεται έναντι 199 € χωρίς συμβόλαιο, ή στα 99€ με 24μηνο συμβόλαιο στο πρόγραμμα Mobile Broadband 10GB. Είναι μια πολύ συμφέρουσα πρόταση που αξίζει τα λεφτά της μέχρι το τελευταίο cent και αναμφίβολα από τις καλύτερες συσκευές σε αυτή την κατηγορία τιμών. Δυνατά χαρτιά του είναι η αυτονομία, η ποιοτική κατασκευή και το software, χωρίς να ξεχωρίζει ιδιαίτερα στους υπόλοιπους τομείς, αλλά ούτε να υστερεί σε κάτι. Επιπλέον υπάρχει και η έκδοση με οθόνη των 10 ιντσών για όσους ψάχνουν κάτι μεγαλύτερο, με τις αντίστοιχες τιμές να ανέρχονται στα 299€ και 199€. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε και εδώ.

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles