Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως εκτός έχει τεθεί η πολυσυζητημένη περίπτωση της Odyssey η οποία δεν έπεισε πως έχει τα κεφάλαια που απαιτούνται, όπως και τα επενδυτικά κεφάλαια Golden Tree (εκ των βασικών των μετόχων της Wind) και Pillarstone τα οποία είχαν αρχικά ενδιαφερθεί. Θα ακολουθήσει περαιτέρω έλεγχος οικονομικών και νομικών ζητημάτων που άπτονται της Forthnet από τους δύο που συμμετέχουν στη short list.

Με βάση ωστόσο την εικόνα που μεταδίδεται από τις πιστώτριες τράπεζες Πειραιώς, Εθνική Τράπεζα, Alpha Bank και Attica Bank οι οποίες ελέγχουν το 32,8% της Forthnet και διενεργούν τη διαδικασία για την πώλησή της με σύμβουλο τη Nomura, δεν επικρατεί αισιοδοξία ως προς την επιτυχή κατάληξη του όλου εγχειρήματος. Άλλωστε, ο λόγος που καθυστέρησε η επόμενη φάση (αναμενόταν να ξεκινήσει αμέσως μετά το Πάσχα) είναι ότι οι προτάσεις δεν θεωρούνται από τις τράπεζες ικανοποιητικές.

Το πέρασμα σε έναν ακόμα κύκλο διαβουλεύσεων παρουσιάζεται περίπου ως μια εξέλιξη που έχει σκοπό πρωτίστως να υπηρετήσει την ανάγκη των τραπεζών να «ροκανίσουν» το χρόνο ώστε να μην εγγράψουν νέες προβλέψεις για επισφάλειες.

Ο βασικός προβληματισμός στην περίπτωση των Vodafone – Wind σχετίζεται με το αν η εξαγορά της Forthnet από αυτές θα εγκριθεί από τις αρμόδιες αρχές για τον ανταγωνισμό, ειδικά έπειτα από την έρευνα που έχει ξεκινήσει η Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την εξαγορά της ολλανδικής Tele2 NL από την T-Mobile NL (θυγατρική της Deutsche Telekom). Με άλλα λόγια το ερώτημα είναι αν πρέπει να μειωθούν οι «παίχτες» στην αγορά τηλεπικοινωνιών της Ολλανδίας από τέσσερις σε τρεις και το ίδιο θα τεθεί και στην περίπτωση της Ελλάδας.

Αναφορικά με τον ΑΝΤ1 οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η προσφορά του αφορά μόνον τη συνδρομητική τηλεόραση Nova και όχι τις τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες της εισηγμένης, ενώ προϋποθέτει σημαντικό «κούρεμα» των τραπεζικών της υποχρεώσεων.

Η τηλεπικοινωνιακή αγορά αναμένει με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον τις εξελίξεις για τη Forthnet σε μια συγκυρία που οι αλλαγές είναι ευρύτερες λόγω των δικτύων νέας γενιάς.