23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Βοήθησε το ΕΚΠΑ στην καταγραφή εξάπλωσης του κορωνοϊού. Δήλωσε με ένα κλικ αν έχεις συμπτώματα

    Μία ειδική εφαρμογή για την καταγραφή εξάπλωσης του κορωνοϊού αναπτύχθηκε από το ΕΚΠΑ και τα στελέχη του ΠΜΣ “Στρατηγικές Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Καταστροφών και Κρίσεων” του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών υπό τον κ. Λέκκα.

    Όπως σημειώνεται σχετικά από το ΕΚΠΑ, η βασική οδηγία που πρέπει να ακολουθείται από όλους σε περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων κορωνοϊού είναι η κατ’ οίκον παραμονή. Οι ρυθμοί εξάπλωσης του ιού, αλλά και η διαφοροποίηση έντασης της συμπτωματολογίας, σε συνδυασμό με τη διαρκή επιβάρυνση των νοσοκομείων αναφοράς που είναι αρμόδια για τον εργαστηριακό έλεγχο των δειγμάτων, την έλλειψη δυνατότητας εντοπισμού αντισωμάτων, αλλά και την πιθανότητα κοινωνικού στιγματισμού, καθιστούν εξαιρετικά δύσκολη την καταγραφή των κρουσμάτων.

    Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο στελέχη του ΠΜΣ “Στρατηγικές Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Καταστροφών και Κρίσεων” του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών σχεδίασαν την συγκεκριμένη εφαρμογή, που έχει ως στόχο την καταγραφή διάδοσης του ιού με crowdsourcing, δηλαδή δεδομένα που ζητούνται από τους ίδιους τους πολίτες.

    Η εφαρμογή χρησιμοποιεί τα πλεονεκτήματα των σύγχρονων Συστημάτων Γεωγραφικών Πληροφοριών, απαιτεί ελάχιστο χρόνο συμμετοχής από τον πολίτη, υποστηρίζει την καταγραφή “αλλαγής κατάστασης” και εξασφαλίζει την απόλυτη ανωνυμία του.

    Μπορείτε να συμμετάσχετε, κάνοντας κλικ στο https://arcg.is/1bKfCe και απαντώντας με υπευθυνότητα.

    Και βέβαια μην ξεχάσετε να ξαναχρησιμοποιήσετε την εφαρμογή στην περίπτωση που αλλάξει η κατάστασή σας!

    Τα αποτελέσματα της έρευνας είναι διαθέσιμα στο https://arcg.is/00Kanf

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles