20.7 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
More

    Βόρεια Κορέα: Καταδικάστηκε σε θάνατο άνδρας γιατί πωλούσε αντίγραφα του Squid Game

    Το Squid Game αποτελεί ένα από τα δημοφιλέστερα προγράμματα του Netflix παγκοσμίως. Σε κάποιες χώρες όμως η σειρά δεν είναι διαθέσιμη για ελεύθερη προβολή, μεταξύ των οποίων φυσικά συγκαταλέγεται η Βόρεια Κορέα.

    Σύμφωνα με το Variety, το Δεκέμβριο του 2020 στη χώρα ψηφίστηκε νόμος που απαγορεύει την είσοδο ταινιών, θεατρικών έργων, μουσικής και βιβλίων στη Βόρεια Κορέα, προκειμένου να αποτραπεί η εξάπλωση των μέσων ενημέρωσης από τη Νότια Κορέα και τις ΗΠΑ. Οι ποινές μάλιστα για τους παραβάτες είναι εξαιρετικά αυστηρές. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ένας άντρας στη χώρα να καταδικαστεί σε θάνατο, καθώς συνελήφθη από τις Αρχές για λαθρεμπόριο αντιγράφων της σειράς Squid Game. Όλα ξεκίνησαν όταν η Αστυνομία έπιασε κάποιους μαθητές να παρακολουθούν τη σειρά, η οποία έφτασε στη χώρα λαθραία από την Κίνα σε στικάκι USB. Το αποτέλεσμα ήταν γρήγορα να ανακαλύψουν τον υπεύθυνο.

    Με βάση το δημοσίευμα, ο μαθητής που αγόρασε το USB με τη σειρά καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη. Παράλληλα, 6 άτομα που παρακολούθησαν το πρόγραμμα καταδικάστηκαν σε πέντε χρόνια καταναγκαστικής εργασίας, ενώ δάσκαλοι και διευθυντές σχολείων απολύθηκαν και αντιμετωπίζουν εξορία για να εργαστούν σε απομακρυσμένα ορυχεία.

    Διαβάστε επίσης: Crab Game… Κι όμως «σκίζει» ο free κλώνος του Squid Game στο Steam! (digitallife.gr)

     

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles