23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Βουλευτής ζητά έρευνα για τη χρήση μη ασφαλούς Android smartphone από τον Donald Trump!

    Από τότε που ανέλαβε τα προεδρικά του καθήκοντα, ο Donald Trump, αρνήθηκε να εγκαταλείψει το Galaxy S3 smartphone του για μια πιο ασφαλή συσκευή που θα του παρείχε η Μυστική Υπηρεσία. Πρόκειται για ένα σημαντικό κενό ασφαλείας, καθώς τα συμβατικά τηλέφωνα παρουσιάζουν αρκετές ευπάθειες σε ένα πλήθος εξωτερικών επιθέσεων, με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ να αποτελεί αδιαμφισβήτητα ένα «πολύτιμο» στόχο. Παρά τον σαφή αυτό κίνδυνο, που μια ενδεχόμενη επίθεση κυβερνοεγκληματιών μπορεί να τους δώσει πρόσβαση στο μικρόφωνο και στην κάμερα της συσκευής, ο Trump συνεχίζει να το χρησιμοποιεί, στέλνοντας μάλιστα πολλά tweets από την εν λόγω Android συσκευή.

    Congressman

    Αυτές οι εξελίξεις πυροδότησαν την εμπλοκή του Κογκρέσου, με τον βουλευτή Ted Lieu, σε επιστολή του προς την επιτροπή «House Oversight Committee» να ζητά την έναρξη επίσημης έρευνας όσον αφορά την προεδρική συσκευή και τις πρακτικές που ακολουθούνται για την ασφάλεια στο κυβερνοχώρο. Η επιστολή αυτή προσυπογράφεται από άλλα 14 μέλη του Κογκρέσου.

    Στην επιστολή αναφέρεται: «Η συσκευή που ο πρόεδρος Trump επιμένει να χρησιμοποιεί, πιθανόν το Samsung Galaxy S3, παρουσιάζει γνωστές ευπάθειες. Ποιες άμεσες ενέργειες απαιτούνται προκειμένου να διασφαλιστεί η μετάβαση του Προέδρου σε ασφαλείς συσκευές που θα διασφαλίζουν τις επικοινωνίες;»

    Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Lieu εγείρει το θέμα της κυβερνοασφάλειας μέσα στην κυβέρνηση. Παλαιότερα, σε ανάλογη επιστολή, τόνιζε παρόμοια προβλήματα ασφαλείας μέσα στη Βουλή των Αντιπροσώπων, αναφερόμενος στην ανάγκη για μεγαλύτερη εξοικείωση των βουλευτών με τα απαιτούμενα μέτρα διασφάλισης των πληροφοριών αλλά και των προσωπικών τους συσκευών.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles