19.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    “VR ίσον PR” σύμφωνα με τη Huawei στο ΜWC! [interview]

    Το Digital Life εξακολουθεί να σας μεταφέρει τις τελευταίες εξελίξεις από τη Βαρκελώνη και το MWC 2016, όπου τα smartphones μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα, ανοίγοντας το δρόμο σε νέες τεχνολογίες και συσκευές. Είχαμε την ευκαιρία να κάτσουμε στο τραπέζι με τον κ.Wang Yanmin, CEE & Nordic Terminal Device President της Huawei, ο οποίος μας μίλησε για τα πλάνα του Κινέζου γίγαντα και ερμήνευσε τη φετινή της παρουσία στο MWC.

    wang yanmin (2)

    Η Huawei δεν παρουσίασε smartphone στη φετινή έκθεση, κάτι που εξέπληξε πολλούς. Ωστόσο, λάνσαρε τον πρώτο της Windows 10 2-in-1 υπολογιστή, το MateBook, το οποίο εντυπωσιάσε με την κατασκευή και τις δυνατότητές του. Σύμφωνα με τον κ. Yanmin, η Huawei ήθελε να ξεφύγει από τη “βαρετή” διαδικασία του ανταγωνισμού με την ανάλυση της οθόνης, με τον επεξεργαστή, με την κάμερα, τα οποία χαρακτηρίζουν τη μάχη στην αρένα των smartphones και με το MateBook προσφέρει κάτι φρέσκο και “cool” στους χρήστες. Προφανώς αυτό δε σημαίνει πως δε θα δούμε smartphones από τη Huawei φέτος, με το ντεμπούτο της νέας της ναυαρχίδας να αναμένεται μέσα στο δίμηνο Απριλίου-Μαϊου, ενώ επιβεβαιώθηκε ότι μάλλον θα συνεχίσει την τακτική των 2 μεγάλων launches ανά έτος, με μία συσκευή κατηγορίας Ascend και μία μεγαλύτερη, όπως το Mate. Σε σχετική μας ερώτηση για το μέλλον των Android Huawei tablets, η απάντηση ήταν πως δεν εγκαταλείπεται (ακόμα) η πλατφόρμα, αλλά θα κυκλοφορούν παράλληλα με τις Windows συσκευές της.

    Huawei Interview (4)

    Το επόμενο θέμα αφορούσε (τι άλλο;) το VR. Πολλοί κατασκευαστές παρουσίασαν Virtual Reality προτάσεις στο MWC και αρκετά περίπτερα διαθέτουν demos, ωστόσο η Huawei επέλεξε να μην προχωρήσει σε μια τέτοια συσκευή. Εκεί, ο κ. Yanmin ήταν κάθετος: “VR is more PR”, απάντησε, προσθέτοντας πως δε θεωρεί την αγορά αρκετά ώριμη και πως το VR αυτή τη στιγμή χρησιμοποιείται χάριν εντυπωσιασμού περισσότερο, πως δε μπορεί να προσφέρει κάτι ουσιαστικό στον τελικό χρήστη.

    Huawei Interview (6)

    Όσο για τα wearables, παρ’ότι δεν παρουσίασε κάτι νέο στο MWC, η Huawei θα συνεχίσει να εξελίσσει τις συσκευές της και να επενδύει στον τομέα αυτό, όπως με το TalkBand και wearables για ειδικές κατηγορίες χρηστών, όπως τα παιδιά.

    Και τα smartphones; Δυστυχώς δεν μας αποκαλύφθηκαν οι λεπτομέρειες για τις επερχόμενες συσκευές της εταιρείας, όμως τονίστηκε και πάλι η διάθεση της Huawei να ξεχωρίσει με ειδικά χαρακτηριστικά και να ξεφύγει από τον πόλεμο των επεξεργαστών, βελτιώνοντας τομείς όπως η κάμερα και η αυτονομία. Στοχεύοντας τους νέους σε ηλικία χρήστες, με cool και funny (sic) συσκευές, αλλά δίνοντας βάρος και στα premium χαρακτηριστικά των υψηλών οικονομικών κατηγοριών.

    wang yanmin (1)

    Τέλος, είναι γνωστό πως η Huawei συνεργάζεται με μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες τα τελευταία 2-3 χρόνια, όπως η Audi και η Mercedes, για την ανάπτυξη και εξέλιξη νέων τεχνολογιών και ενσωμάτωση στο concept του connected car. Σε ερώτησή μας για το πότε θα δούμε τους καρπούς αυτής της προσπάθειας, ο κ.Yanmin απάντησε “πολύ σύντομα”, πιθανότατα με τα νέα μοντέλα του 2017.

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles