16.1 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Βραβεία Oscar: Το χαστούκι του Will Smith και 6+1 ακόμη ακραίες και άβολες στιγμές στην ιστορία των Oscars!

    Αναμφίβολα, όλος ο πλανήτης συζητάει για το χαστούκι που έδωσε ο βραβευμένος με Oscar, Will Smith, στον Chris Rock ύστερα από το μάλλον άκομψο και προσβλητικό αστείο που έκανε για την γυναίκα του Jeddah Pinkett Smith. To χαστούκι του Will Smith θα μείνει σίγουρα στην ιστορία (μάλιστα για αυτή του την πράξη υπάρχει μεγάλη περίπτωση να του πάρουν πίσω το βραβείο), όμως δεν είναι το μόνο περιστατικό που εντάσσεται στις πιο αξιοπερίεργες, άβολες και ακραίες στιγμές στην ιστορία των Oscars. Άλλωστε στα 94 χρόνια του θεσμού πολλά έχουν συμβεί, ενώ δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι οι celebrities είναι άνθρωποι και κάνουν… λάθη, πέφτοντας πολλές φορές στην παγίδα της ζωντανής μετάδοσης. Για να θυμηθούμε όμως μερικές από τις πιο αξιοσημείωτες από αυτές…

    Jennifer Lawrence… H πτώση!

    Το 2013, η Jennifer Lawrence κατάφερε να αποσπάσει το χρυσό αγαλματίδιο Α’ Γυναικείου Ρόλου για την ταινία: Μαθήματα Αισιοδοξίας. Ωστόσο, σε μια μάλλον ατυχή στιγμή την ώρα που ανέβαινε στη σκηνή για να παραλάβει το χρυσό αγαλματίδιο, η διάσημη star του Hollywood πάτησε το πανάκριβο Dior φόρεμα της και βρέθηκε… φαρδιά – πλατιά στο έδαφος. Οι Hugh Jackman και Jean Dujardin την βοήθησαν να σηκωθεί ξανά στα πόδια της.

    Τα αυγά της… Bjork!

    Η Bjork είναι γνωστή για τα ιδιαιτέρως τολμηρά acts της, καθώς εντάσσεται στη λίστα με  τους πιο εκκεντρικούς καλλιτέχνες παγκοσμίως. Ωστόσο, στην απονομή των Oscar του 2001, η διάσημη performer μάλλον το… τερμάτισε, καθώς φόρεσε ένα φόρεμα, το οποίο έμοιαζε με… κύκνο και με τη βοήθεια ενός ειδικού σάκου, της επέτρεπε να «γεννάει» αυγά στο κόκκινο χαλί! Αν και το όνομα της μοιραία πολλές φορές έχει φιγουράρει στη λίστα των πιο κακοντυμένων, ωστόσο το εμβληματικό αυτό φόρεμα από το 2015 φιλοξενείται στο Μουσείο Μοντέρνων Τεχνών της Νέας Υόρκης.

    H γυμνή αλήθεια!

    Στην τελετή του 1974, ο ηθοποιός και οικοδεσπότης David Niven, κάλεσε στη σκηνή την Elizabeth Taylor για να παρουσιάσει το βραβείο Καλύτερης Ταινίας. Την ώρα όμως που η αγαπημένη Liz ανέβαινε στο stage, στα ξαφνικά πετάχτηκε ένας ολόγυμνος άνδρας! Επρόκειτο για τον Robert Opel έναν δυναμικό ακτιβιστή της LGBT κοινότητας που εκείνη την εποχή εργαζόταν στο περιοδικό The Advocate (μια έκδοση που εξέφραζε τις θέσεις της gay κοινότητας). Αν και ο Niven σχολίασε με καυστικό τρόπο την συγκεκριμένη πράξη, ωστόσο ο Opel κατάφερε να περάσει στην ιστορία.

    To δίδυμο της συμφοράς

    To 2011, η επιτροπή στην προσπάθεια της να κάνει ένα άνοιγμα προς το πιο νεανικό κοινό, ανέθεσε την παρουσίαση της λαμπερής βραδιάς στον James Franco και στην Anne Hathaway. Παρότι αποτελούν  δύο από τους πιο αναγνωρίσιμους ηθοποιούς της γενιάς τους, η χημεία μεταξύ τους βρισκόταν σε… τραγικά επίπεδα. O Franco δεν το είχε και πολύ και η Hathaway προσπαθούσε να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα. Σε μία από τις πιο άκυρες και άβολες στιγμές στην ιστορία των Oscar, ο Franco και η Hathaway αποφάσισαν να… αλλάξουν ρόλους, με τον James να εμφανίζεται ντυμένους γυναίκα στη σκηνή φορώντας ένα φόρεμα και την Anne Hathaway να φοράει κοστούμι. Όπως αντιλαμβάνεστε και αυτό το κωμικό act ήταν για τα… μπάζα!

    To πιο παθιασμένο φιλί… ever!

     To 2003 η Halle Berry παρέδωσε στον Adrien Brody το Oscar Α’ Ανδρικού Ρόλου για την συμμετοχή του στο εμβληματικό φιλμ: «Ο Πιανίστας». Ο Brody ήταν τόσο χαρούμενος που γράπωσε την Halle Berry και της έδωσε ένα από τα πιο παθιασμένα φιλιά στην πολυετή ιστορία του θεσμού, πριν να ξεκινήσει την ομιλία του. Είτε αυτό το καυτό φιλί ήταν σκηνοθετημένο, είτε όχι, σίγουρα πέρασε στην ιστορία.

    Η Χιονάτη και οι 7… μηνύσεις!

    To 1989, o Rob Lowe, σε μια προσπάθεια να εξιλεωθεί και να βελτιώσει το image του ύστερα από τις κατηγορίες του για ένα σκάνδαλο με sex-tapes είχε μια μάλλον ατυχή ιδέα, η οποία έκανε τους πάντες να νιώσουν πολύ άβολα. Συγκεκριμένα, ο πονηρούλης ηθοποιός τραγούδησε και χόρεψε στη σκηνή με μια άγνωστη performer, η οποία ήταν ντυμένη ως… Χιονάτη. Η εικόνα θεωρήθηκε ως απαράδεκτη από τη Disney (στην οποία ως γνωστόν ανήκουν τα δικαιώματα της γνωστής ηρωίδας) και οι υπεύθυνοι της προχώρησαν σε μηνυτήρια αναφορά κατά της επιτροπής. O σάλος που προκλήθηκε ήταν τόσο μεγάλος που μερικές μέρες μετά 17 αστέρια του Hollywood (μεταξύ αυτών η Julie Andrews, Gregory Peck και Paul Newman) υπέγραψαν επιστολή στην οποία χαρακτήρισαν το συγκεκριμένο act ως ντροπιαστικό για την Ακαδημία, αλλά και για το σύνολο της βιομηχανίας του κινηματογράφου.

    Οοps… συγνώμη λάθος!

    Το τελευταίο σας το αφήσαμε μάλλον για το τέλος, καθώς η μεγαλύτερη γκάφα στην ιστορία των Oscars συνέβη το 2017! H 89η τελετή των βραβείων είχε κυλήσει μοναδικά αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις, φαίνεται όμως πως φύλαγε το χειρότερο για το τέλος! Ο Warren Beatty όπως ισχυρίστηκε του έδωσαν το φάκελο με το Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου για την Emma Stone και το La La Land και εκείνος ανακοίνωσε πως το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας κέρδισε το La La Land ενώ το είχε κερδίσει το Moonlight! Μπορείτε να φανταστείτε τι ακολούθησε στα social media ύστερα από αυτό το ιστορικό λάθος…

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles