21.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Βρετανικό “μπλόκο” στην εξαγορά της Activision Blizzard από τη Microsoft

    Το τελευταίο διάστημα, η Microsoft προχώρησε σε μια σειρά από συμφωνίες, προκειμένου να καταφέρει να ολοκληρώσει την εξαγορά «μαμούθ» της Activision Blizzard έναντι του ποσού των 68,7 δις. δολαρίων. Ωστόσο, ακόμη ένα εμπόδιο φράζει το δρόμο, αφού η Βρετανική Αρχή Ανταγωνισμού (CMA) αποφάσισε επίσημα να μπλοκάρει το deal.

    Πιο συγκεκριμένα, η CMA δήλωσε ότι η απόφασή της να εμποδίσει την εξαγορά υποκινήθηκε από ανησυχίες σχετικά με την επίδραση της συμφωνίας στο μέλλον της αγοράς του cloud gaming, όπου η Microsoft είναι βασικός παίκτης. Φοβάται ότι η συμφωνία θα οδηγήσει σε «μειωμένη καινοτομία και λιγότερες επιλογές για τους παίκτες του Ηνωμένου Βασιλείου τα επόμενα χρόνια».

    Σύμφωνα με την Αρχή, οι λύσεις που πρότεινε η Microsoft “είχαν σημαντικές ελλείψεις και θα απαιτούσαν ρυθμιστική εποπτεία από την CMA”. Υπολογίζει ότι η Microsoft “αντιπροσωπεύει ήδη περίπου το 60-70% των παγκόσμιων υπηρεσιών cloud gaming”, χάρη στα πλεονεκτήματα της κατοχής του Xbox, των Windows και της πλατφόρμας Azure, καθώς και της συνδρομητικής υπηρεσίας παιχνιδιών Game Pass με την οποία συνδέεται το Xbox Cloud Gaming. Η CMA θεωρεί το cloud gaming ως έναν σημαντικό, ταχέως αναπτυσσόμενο τομέα του gaming που επιτρέπει στους παίκτες να «αποφεύγουν να αγοράζουν ακριβές κονσόλες» και τους παρουσιάζει μεγαλύτερη «ευελιξία και επιλογή ως προς το πώς παίζουν».

    Η CMA δεν… πείστηκε από τα μέτρα που πρότεινε η Microsoft, με τη μορφή 10ετών συμφωνιών που την ανάγκαζαν να διαθέσει τα παιχνίδια της σε άλλες πλατφόρμες cloud, αφού θεωρήθηκαν ανεπαρκή. Η Microsoft θα μπορούσε να καταστήσει τα παιχνίδια της Activision αποκλειστικά στην πλατφόρμα παιχνιδιών cloud, Xbox Game Pass, αποκόπτοντας τη διανομή σε άλλους βασικούς παίκτες του χώρου, τόνισε η αρχή.

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles