12.4 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Βρέθηκε η λύση για τη ZTE: Άρση της απαγόρευσης εξαγωγών από τις ΗΠΑ, με μεγάλο πρόστιμο ωστόσο και όρους

    Σύμφωνα με ανώτερο σύμβουλο του Κογκρέσου, οι ΗΠΑ κατέληξαν σε συμφωνία την Παρασκευή ότι θα άρουν την απαγόρευση εξαγωγών που ουσιαστικά έβγαλε εκτός λειτουργίας την κινεζική εταιρεία ZTE. Η απαγόρευση εμποδίζει το γνωστό κατασκευαστή smartphones και δικτυακού εξοπλισμού από την προμήθεια hardware, λογισμικού και εξαρτημάτων από τις ΗΠΑ.

    zte

    Η ZTE είχε παραβιάσει κυρώσεις των Ηνωμένων Πολιτειών με την πώληση αγαθών και υπηρεσιών στο Ιράν. Το Τμήμα Εμπορίου επέβαλε πρόστιμο στην εταιρεία πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια αναφέροντας ότι οι υπάλληλοι της ZTE που συμμετείχαν στις πωλήσεις στο Ιράν έπρεπε να επιστρέψουν τα μπόνους τους και να υπάρξει επιστολή επίπληξης στους φακέλους τους. Ο οργανισμός διέταξε επίσης την απαγόρευση εξαγωγών για επτά χρόνια κατά του κατασκευαστή, κάτι που αρχικά είχε μείνει στον “πάγο”, καθώς όμως η ZTE δε συμμορφώθηκε εγκαίρως όσον αφορά τις υπόλοιπες κυρώσεις, τέθηκε σε ισχύ και η απαγόρευση εξαγωγών.

    Φαίνεται όμως ότι τώρα βρίσκεται μία λύση και έτσι, σε αντάλλαγμα για την άρση της απαγόρευσης των εξαγωγών, η ZTE συμφώνησε να πληρώσει σημαντικό πρόστιμο. Επιπλέον, υπάλληλοι ελέγχου από τις ΗΠΑ θα εγκατασταθούν στην εταιρεία.

    Η απαγόρευση θα έπρεπε κανονικά να ισχύσει έως το Μάρτιο του 2025.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles