13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Θέλεις να μαθαίνεις τα πάντα για όλους; Δούλεψε στην εταιρεία που φτιάχνει το σύστημα PRISM

    Μέσα στα απειράριθμα start ups που υπάρχουν στη Silicon Valley υπάρχει και η Palantir, μία εταιρεία που ασχολείται με το datamining, τη συλλογή δεδομένων δηλαδή, τα οποία πουλάει σε αυτόν που τα θέλει περισσότερο.

    palantir-logo

    Το start up που όπως υποστηρίζει το BusinessInsider και το Atlantic Wire έχει ιδρυθεί από τη CIA  λέει για τον εαυτό του: Έχουμε χτίσει το λογισμικό που επιτρέπει σε οργανισμούς να καταλάβουν και να αξιοποιήσουν τις τεράστιες ποσότητες από φαινομενικά άσχετα δεδομένα. Λύνουμε τα τεχνικά προβλήματα ώστε οι οργανισμοί να λύσουν τα ανθρώπινα. Τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας. Την λύση του εγκλήματος. Την διαλεύκανση της απάτης. Την μείωση των απορριμάτων. Από τη Silicon Valley στην πόρτα σας, χρησιμοποιούμε τις πλατφόρμες επεξεργασίας δεδομένων για τα πιο σκληρά προβλήματα που μπορούμε να βρούμε, όταν κάποιος μας χρειάζεται.

    Και ναι, η Palantir είναι η εταιρεία που έχει φτιάξει την πλατφόρμα Prism, την πλατφόρμα που έχει κάνει για κάποιο λόγο μόνο τους Αμερικανούς να ανησυχούν, ενώ ουσιαστικά, το σκάνδαλο παρακολούθησης των προσωπικών δεδομένων και επικοινωνιών της NSA, αφορά όλους εμάς που χρησιμοποιούμε καταναλωτικές υπηρεσίες διαδικτύου, οι περισσότερες των οποίων εδρεύουν στις Ηνωμένες Πολιτείες.

    Η Palantin προσλαμβάνει άτομα. Όπως και η NSA δικηγόρους, αλλά δεν είναι της παρούσης. Έτσι, αν κι εσείς είστε ένας άνθρωπος που θέλει να μαθαίνει τα πάντα για τις ζωές των άλλων, μπορείτε να στείλετε το βιογραφικό σας και να περάσετε συνέντευξη. Σημειώστε ότι δεν είναι εύκολο. Η Palantir θεωρείται μία από τις εταιρείες που υποβάλλουν τους υποψήφιους στις δυσκολότερες συνεντεύξεις.

    Ένας δημοσιογράφος που μίλησε στο Front! της Gawker media, δίνει τις λεπτομέρειες για την θέση εργασίας που διεκδικεί. Αυτή είναι περιγραφή της:

    Οι συντάκτες της Palantir είναι λεξοπλάστες που εργάζονται γρήγορα και με ακρίβεια. Χρησιμοποιούμε τη γλώσσα με τον ίδιο τρόπο που οι developers μας χρησιμοποιούν τον κώδικα, εννοώντας πως, είμαστε οι καλύτεροι σε αυτό που κάνουμε και το εκτελούμε με ακρίβεια υπό πίεση. Η ομάδα μας βρίσκει τα αιτήματα για προτάσεις, θέτει τις προτεραιότητες με την υπόλοιπη ομάδα ανάπτυξης και γράφει ή προσαρμόζει μία γκάμα από έγγραφα προς απάντηση αυτών των αιτημάτων. Ο χρόνος συνήθως έχει τεράστια σημασία, οπότε πολύ συχνά αξιοποιούμε τις γλωσσικές μας ικανότητες έπειτα από πολύ πιεστικά αιτήματα σε σύντομο χρόνο. Επίσης, εμείς μορφοποιούμε τη «γλώσσα» της Palantir, οπότε πολύ συχνά άτομα από όλη την εταιρεία απευθύνονται σε μας κάθε φορά που θέλουν να συντάξουν ένα κείμενο. Το παρελθόν και οι βάση μας είναι ποικίλη. Κάποιοι από εμάς έχουν ασχοληθεί με τη δημοσιογραφία, κάποιοι άλλοι έχουν πτυχία ανθρωπιστικών σπουδών ή νομικής, αλλά όλοι μας έχουμε πάθος με τον γραπτό λόγο και το κίνητρο να κάνουμε πάντα τέλεια πράγματα.

    Η Palantir διαθέτει γραφεία σε διάφορα μέρη των ΗΠΑ, στο Λονδίνο, την Αυστραλία, τον Καναδά, τη Νέα Ζηλανδία. Έτσι, μπορεί εύκολα να συμπεράνει κανείς το εύρος των εργασιών της. Αρνείται τη σχέση  με την Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας των Ηνωμένων Πολιτειών, όπως και το γεγονός ότι έχει χρηματοδοτηθεί από τη CIA. Μπορείτε όμως να πιάσετε δουλειά σε αυτή την εταιρεία και να το διαπιστώσετε και μόνοι σας. Οι διαθέσιμες θέσεις εργασίας, βρίσκονται εδώ. Κι αν θέλετε να μάθετε τα πάντα (σχεδόν) για την Palantir, μπορείτε να διαβάσετε το εξαιρετικό άρθρο που είχε κάνει το περιοδικό Wired, εδώ. Ή την διαρροή μίας παρουσίασης της εταιρείας που εξηγούσε πώς είναι δομημένο το Wikileaks με σκοπό την αποσύνθεσή του, εδώ.

    Τελικά το Person of Interest, η τηλεοπτική σειρά που μεταδίδεται για δύο συνεχόμενες σεζόν και αναμένεται και τρίτη, είναι πολύ μπροστά.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles