22.3 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Westnet: Ενίσχυση πωλήσεων και σημαντική αύξηση κερδοφορίας

    Θετικές οικονομικές επιδόσεις και ισχυρή ανάπτυξη του κύκλου εργασιών παρουσίασε το 2019  ο όμιλος  Westnet, μέλος του Ομίλου Εταιρειών Olympia. Συνεχίζοντας με επιτυχία την υλοποίηση του στρατηγικού του πλάνου ο όμιλος πρωταγωνίστησε και το 2019 στον τομέα της διανομής προϊόντων και υπηρεσιών τεχνολογίας σε Ελλάδα και Κύπρο.

    Συγκεκριμένα, η Westnet για την οικονομική χρήση του 2019 κατέγραψε σημαντικά ενισχυμένο ενοποιημένο κύκλο εργασιών στα €110,7 εκατ., σημειώνοντας αύξηση 9% σε σχέση με το 2018. Επίσης, ο όμιλος σημείωσε ισχυρή αύξηση, της τάξης του 34% και στη λειτουργική κερδοφορία (EBITDA), η οποία άγγιξε το επίπεδο των €3,2 εκατ. έναντι  €2,4 εκατ. το 2018. Σημαντική ήταν η αύξηση και στα προ φόρων κέρδη του ομίλου Westnet για το 2019, διαμορφωμένα στα €1,3 εκατ., αυξημένα κατά 60% σε ετήσια βάση, από τις €834 χιλ. του 2018.

    Τα θετικά οικονομικά αποτελέσματα της Westnet για το 2019, δικαιώνουν απόλυτα το στρατηγικό πλάνο της εταιρείας το οποίο την έχει εδραιώσει ως έναν εκ των μεγαλύτερων διανομέων στην Ελληνική αγορά. Η προσθήκη νέων κατηγοριών, αλλά και η περαιτέρω ωρίμανση των ήδη υπαρχόντων συνεργασιών έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην αύξηση των πωλήσεων. Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί και η σημαντική αύξηση των πωλήσεων στο εξωτερικό, οι οποίες το 2019 αντιπροσώπευσαν το 23% των συνολικών ετήσιων πωλήσεων, έναντι 12% του προηγούμενου έτους. Τέλος, η εταιρεία συνέχισε και το 2019 να επενδύει στο υψηλής τεχνογνωσίας ανθρώπινο δυναμικό της με την προσέλκυση νέων ταλαντούχων στελεχών.

    Η εταιρεία δηλώνει συγκρατημένα αισιόδοξη για το 2020 με θετική πορεία που αποδίδεται στην περαιτέρω ωρίμανση των στρατηγικών συνεργασιών με τους βασικούς προμηθευτές, καθώς και ανάπτυξη των νέων κατηγοριών Voice over IP solutions, Security Solutions, Smartwatches στις οποίες τοποθετήθηκε στο τέλος του 2019. Συγκεκριμένη και στοχευμένη ανάπτυξη αναμένεται επίσης και για τα προϊόντα μπαταριών Toshiba, με έμφαση στο άνοιγμα νέων αγορών στο εξωτερικό. 

    Σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα του έτους, ο Γενικός Διευθυντής της Westnet, Γιώργος Δαβιώτης, σημείωσε: «Το 2019 αποτέλεσε για την ομάδα της Westnet μία ιδιαίτερα πετυχημένη χρονιά. Η στρατηγική μας αποδίδει καρπούς και μας οδηγεί σε μια αναπτυξιακή πορεία.  Παράλληλα καλούμαστε να ανταπεξέλθουμε στις προκλήσεις του μεταβαλλόμενου οικονομικού περιβάλλοντος του 2020 που δημιουργεί η επιδημία Covid-19, διασφαλίζοντας το επιτυχημένο μας μοντέλο. Από την πλευρά μας παρακολουθούμε τις εξελίξεις, αξιολογούμε την κατάσταση και προβαίνουμε στις απαραίτητες ενέργειες για να συνεχίσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την εξυπηρέτηση του διευρυμένου πελατολογίου μας σε Ελλάδα και Κύπρο».

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles