20.9 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Whatismymovie.com: η λύση στην αναζήτηση ταινιών που ποτέ δεν βρήκατε!

    Αυτό ίσως και να αποτελεί τη μεγαλύτερη «ανακάλυψη» για τους λάτρεις των ταινιών βεβαίως-βεβαίως! Ο λόγος για το whatismymovie.com, μία σελίδα που δημιουργήθηκε από ομάδα Φινλανδών ερευνητών και σύμφωνα με την περιγραφή τους, πρόκειται για την “πρώτη περιγραφική μηχανή αναζήτησης ταινιών” μέσω του οποίου οι χρήστες μπορούν να περιγράψουν με δικά τους λόγια σκηνές από μια ταινία ή να βάλουν κάποιους όρους αναζήτησης κι αυτό θα ψάξει να βρει τους τίτλους που ταιριάζουν σε μια βάση που αποτελείται από 45.000 αγγλόφωνες ταινίες!

    Screen_Shot_2016-03-17_at_21.09.01.png

    Το όλο project βασίζεται στην τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης που δημιουργήθηκε στα πλαίσια ερευνητικού προγράμματος του Πανεπιστημίου Oulu στη Φινλανδία και αναλύει σε πραγματικό χρόνο streams ταινιών και είναι σε θέση να αναγνωρίσει πάνω από χίλιες διαφορετικές έννοιες και ονόματα (τοποθεσίες, αντικείμενα, πρόσωπα κλπ.) απευθείας στις σκηνές μιας ταινίας! Το site των Φινλανδών ερευνητών βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε φάση beta και την ανάπτυξή του έχει αναλάβει η εταιρία Valossa, μετά από επιχορήγηση 650.000$!

    Αν θέλετε να βρείτε λοιπόν τον τίτλο εκείνης της ταινίας που είχατε δει μικροί και κανένας δεν καταλαβαίνει την περιγραφή σας, δοκιμάστε την τύχη σας στο whatismymovie.com!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles