15.8 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    WhatsApp: Εντοπίστηκε σοβαρό κενό ασφαλείας!

    Εάν συνηθίζετε να χρησιμοποιείτε την desktop version του WhatsApp μάλλον θα πρέπει να είστε έξτρα προσεκτικοί, καθώς όπως αποκαλύφθηκε πρόσφατα εντοπίστηκε ένα πολύ σοβαρό κενό ασφαλείας, το οποίο καθιστά το WhatsApp ευάλωτο σε hacking επιθέσεις! Σύμφωνα με τον ερευνητή της PerimeterX, Gal Weizman, η μη ασφαλής έκδοση της desktop version του WhatsApp δίνει τη δυνατότητα σε κάποιον hacker να εισαγάγει ένα Javascript στα μηνύματα που αποστέλλονται ανάμεσα στους χρήστες και έτσι να αποκτήσει πρόσβαση στα αρχεία του!

    Όπως μάλιστα χαρακτηριστικά αναφέρει στο report του o Gal Weizman εφόσον ενεργοποιηθεί το συγκεκριμένο Javascript, τότε όχι μόνο υπάρχει δυνατότητα επέμβασης στα αρχεία του χρήστη, αλλά θα μπορεί να προσθέσει κι άλλου είδους malware, το οποίο θα το επεκτείνεται και σε άλλους τομείς του PC του χρήστη. Τα συγκεκριμένα κενά ασφαλείας αφορούν τις εκδόσεις του WhatsApp 0.3.9309 και σε περίπτωση που έχετε κατεβάσει μια νεότερη έκδοση δεν θα συναντήσετε το παραμικρό πρόβλημα!

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles