23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Όταν οι Αμερικανοί ένιωσαν σαν Έλληνες. Με αφορμή την τιμή του textr Beagle e-reader

    textr beagle

    Η ιστορία έχει ως εξής. Η Textr, μία πλατφόρμα που διανέμει e-books και εδρεύει στο Βερολίνο, πριν μερικούς μήνες είχε ανακοινώσει την κυκλοφορία ενός e-reader, του textr Beagle με τιμή τα 13 δολάρια. Το e-reader αυτό, φυσικά και ήταν μία πολύ καλή αφορμή για να χρησιμοποιήσουν πηχυαίους τίτλους όλα τα τεχνολογικά websites των ΗΠΑ (και όχι μόνο), ειδικά όταν είναι πολύ περισσότερο εξοικειωμένοι με το διάβασμα και πιο συγκεκριμένα, το e-reading. Μην ξεχνάτε την επιτυχία που έχουν οι e-readers της Amazon, όπως το Kindle.

    Το textr Beagle, δεν έχει τίποτα σημαντικά specs. Η οθόνη του είναι 5 ιντσών, με ανάλυση 800×600, ασπρόμαυρη, δηλαδή με 8 αποχρώσεις του γκρι, δεν έχει συνδεσιμότητα με Wi-Fi ή 3G και λειτουργεί με 3 ΑΑΑ μπαταρίες. Συνδέεται όμως με το smartphone σας μέσω Bluetooth κι έτσι μπορείτε να μεταφέρετε τα βιβλία που έχετε κατεβάσει μέσω των εφαρμογών textr που είναι διαθέσιμες για όλα τα λειτουργικά και μάλιστα, με μία ικανοποιητική ποικιλία τίτλων σε διάφορες γλώσσες. Με 13 δολάρια, όμως, θα ζητούσατε κάτι περισσότερο; Όχι βέβαια. Εξακολουθούσε να είναι μία εξαιρετική ιδέα.

    Ε λοιπόν, έφτασε ο καιρός το textr Beagle να διατεθεί και στις Ηνωμένες Πολιτείες, με την διαφορά πως η τιμή λιανικής του, δεν θα είναι τα 13 δολάρια, αλλά τα 69.99. Βλέπετε, το πλάνο ήταν να διατεθεί το textrBeagle από καταστήματα των δικτύων κινητής, που θα το πουλούσαν σαν συμπληρωματική συσκευή για τους αναγνώστες – κατόχους smartphones. Αυτή η συμφωνία, όμως, δεν επετεύχθη. Κι έτσι, το textr Beagle έρχεται «μόνο του» στην Αμερικανική αγορά με ένα «καπέλο» φόρων και κέρδους που το ανεβάζουν στα 70 δολάρια.

    Και κάπως έτσι χαιρόμαστε κι εμείς γιατί αυτό που αποτελεί «δυσάρεστη» έκπληξη για όλα τα Αμερικανικά site (βλέπε Gizmodo, Wired, Engadget, TGdaily και πολλά άλλα) για την δική μας αγορά είναι μία καθημερινή πραγματικότητα, καθώς, πολλά από τα gadgets που παρουσιάζονται, έρχονται σε εμάς με κάμποσα “ανάλογα” καπέλα, απολύτως δικαιολογημένα για τα δίκτυα διανομής που χρησιμοποιούνται. Αλλά και πάλι. Όταν συμβαίνει και σε άλλους… παίρνουμε μία μικρή, χαιρέκακη, ικανοποίηση.

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles