24.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Είναι εκπληκτικό τι συμβαίνει στο αίμα μας όταν μας τσιμπήσει μία… οχιά

    Μόνο μία μικρή ποσότητα του θανατηφόρου κίτρινου υγρού από τα δόντια της οχιάς κάτω από το δέρμα μας, είναι αρκετή.

    Το δηλητήριο της οχιάς είναι τόσο «αποτελεσματικό» που μόλις σε 20 δευτερόλεπτα μετατρέπει το ανθρώπινο αίμα σε … ζελέ. Το συγκεκριμένο φίδι είναι γνωστό πολλές χιλιάδες χρόνια τώρα, για το θανατηφόρο του τσίμπημα με το ανθρώπινο σώμα να αντιδρά σε αυτό με πόνο, φουσκάλες στην περιοχή του τσιμπήματος, πτώση της αρτηριακής πίεσης, μείωση των παλμών της καρδιάς, έμετο και πρήξιμο στο πρόσωπο. Αυτά είναι τα πρώτα συμπτώματα.

    Στο βίντεο που θα παρακολουθήσετε, δεν βλέπετε την επίδραση οποιουδήποτε δηλητηρίου. Είναι το δηλητήριο της οχιάς Russell, την οποία μπορείτε να συναντήσετε αν επισκεφτείτε κάποια σημεία της Νοτιοανατολικής Ασίας. Δεν είναι σε κάθε περίπτωση επιθετική. Θα πρέπει να αισθάνεται ότι απειλείται. Αν αισθανθεί έτσι, θα την δείτε να καμπυλώνει το σώμα της με γρήγορες κινήσεις σε σχήμα S και να κάνει ένα πολύ δυνατό σιριγμό.

    Ο αδένας που περιέχει το δηλητήριο του συγκεκριμένου ερπετού, έχει το μέγεθος μόλις ενός φασολιού, η επίδρασή του όμως, ακόμα και σε περίπτωση επιβίωσης από το τσίμπημα, μπορεί να είναι καταστροφική. Μελέτη έδειξε πως το 29% όσων επέζησαν από το τσίμπημα, κατέληξαν να χάσουν τα μαλλιά τους και γενικά την τριχοφυία στο σώμα τους, να χάνουν πολύ βάρος και να χάνουν εντελώς την σεξουαλική τους επιθυμία αλλά και την ικανότητα αναπαραγωγής.

    Δείτε πώς αντιδρά το ανθρώπινο αίμα σε μία μόλις σταγόνα του δηλητηρίου… Θα καταλάβετε έτσι γιατί οι άνθρωποι πεθαίνουν τόσο γρήγορα, μόλις τις δαγκώσει..

    Πηγή: The Daily Mail

    Related Articles

    3 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles