14.6 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Να γιατί δεν νοιάζει κανέναν η τιμή της μετοχής του Twitter

    Σε πόσα ειδησεογραφικά site διαβάσατε σήμερα για την πρώτη δημόσια διαπραγμάτευση των μετοχών του Twitter στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης; Όλα; Σχεδόν όλα; Σας ενδιαφέρει; Ακριβώς. Κανέναν δεν ενδιαφέρει εκτός από τους ήδη βασικούς μετόχους και αυτούς που σκέφτονται να γίνουν.

    twitter_ipo

    Κακά τα ψέματα. Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι, οικονομικά αν το δει κανείς, το Twitter είναι μία σχετικά μέτρια εταιρεία σε σχέση με τον κακό χαμό που έχει γίνει στα media γι αυτό. Εύστοχα επισημαίνουν στο Wired πως, το Twitter, έκλεισε την περσινή χρονιά με 80 εκατομμύρια δολάρια ζημιά και στο πρώτο 9μηνο του 2013 το αντίστοιχο μέγεθος έχει φτάσει τα 134 εκατομμύρια. Η αξία της εταιρείας υπολογίζεται στα 32 δις. Δεν είναι Google που αξίζει 342 δις! Δεν δικαιολογείται τόσος χαμός για την διαπραγμάτευση της μετοχής μίας τέτοιας εταιρείας.

    Απ’ την άλλη, το Twitter, δεν είναι τόσο διαδεδομένο ως κοινωνικό δίκτυο, όσο το Facebook παραδείγματος χάριν. Κακά τα ψέματα, οι συγκρίσεις είναι άνισες. Το Twitter έχει 230 εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως ενώ το Facebook έχει 1,2 δις. Ναι, δεν είναι το ίδιο εύκολο να εκφραστείς μέσα σε 140 χαρακτήρες, σε σχέση με την ευχέρεια που έχεις στο Facebook. Αυτός είναι και ο λόγος που το Twitter έχει κυρίως ως μέλη του μία ελίτ που εκμεταλλεύεται τις περιορισμένες δυνατότητες του κοινωνικού δικτύου, ελίτ που απαρτίζεται κυρίως από celebrities και ανθρώπους του newsroom. Η ελίτ αυτή μπορεί να είναι opinion makers, μπορεί να λένε σημαντικά πράγματα στην πλειονότητά τους, αλλά παραμένει ένα σχετικά «μικρό» κοινό, σε σχέση με αυτό του Facebook.

    Οπότε; Ποιον νοιάζει ακριβώς σε τι τιμή ξεκίνησε η πρώτη διαπραγμάτευση της τιμής της μετοχής του Twitter στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης; Κανέναν εκτός από τους ιδιοκτήτες του, τη Silicon Valley που την νοιάζουν τα οικονομικά νέα των εταιρειών τεχνολογίας και τους χρηματιστές. Εσείς κι εμείς που απολαμβάνουμε το τουιτάρισμα, θα εξακολουθούμε να το κάνουμε, είτε η μετοχή ξεκίνησε στα 45,10 δολάρια, είτε παρέμενε στα 26 που ήταν η αρχική εκτίμηση.

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles