22.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Δείτε τις ελάχιστες απαιτήσεις συστήματος που χρειάζεστε για να τρέξετε τα Windows 10!

    Η Microsoft ανακοίνωσε επίσημα τις ελάχιστες απαιτήσεις συστήματος που απαιτούνται για να μπορέσει ένα desktop σύστημα αλλά και ένα Windows Phone να σηκώσουν τα Windows 10. Συγκεκριμένα, οι υπεύθυνοι της Microsoft ανέφεραν ότι οι ελάχιστες απαιτήσεις συστήματος θα είναι σχεδόν ίδιες με τα Windows 8.1. Έτσι λοιπόν για την 32-bit έκδοση του OS οι users θα χρειαστούν 1GB μνήμης RAM και  16GB διαθέσιμου χώρου στο σκληρό δίσκο, ενώ για την 64-bit version θα πρέπει στο σύστημα τους να διαθέτουν τουλάχιστον 2GB μνήμης RAM και 20GB αποθηκευτικού χώρου.

    Windows10VS-Header

    Ανεξαρτήτως το εάν θα προτιμήσετε την 64-bit ή την 32-bit έκδοση των Windows 10, πρόκειται να χρειαστείτε μία κάρτα γραφικών που να υποστηρίζει DirectX 9 (με display που παρέχει ανάλυση στα 800×600 pixels). Σε ότι έχει να κάνει με την οθόνη αυτή θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 7 (στην pro version) ή 8 ίντσες. Παράλληλα, η Microsoft παρουσίασε και τα minimum system requirements για smartphones, όπου εδώ η minimum RAM ανέρχεται στα 512MB, ωστόσο η απαιτούμενη μνήμη εξαρτάται άμεσα από  την ανάλυση του display που θα φέρει η συσκευή. Ειδικότερα, τo προαναφερθέν ποσό μνήμης RAM αφορά τις αναλύσεις στα 854×480 ή 800×400, ωστόσο εάν η ανάλυση ενός Windows Phone κυμαίνεται στα 2560×2048 pixels, τότε απαιτούνται τουλάχιστον 4GB μνήμης RAM. Επιπλέον, τα Windows 10 για smartphones χρειάζονται τουλάχιστον 4GB αποθηκευτικού χώρου, για αυτό και εάν το κινητό σας έχει μόνο 4GB, τότε για τα updates του λειτουργικού απαιτείται οπωσδήποτε η ύπαρξη μίας SD card.

    Windows 10 FOR PHONES MAIN

    Τέλος, η Microsoft έδωσε στη δημοσιότητα, μία σειρά από SoCs, τα οποία έχουν ήδη επιβεβαιωθεί ότι θα υποστηρίζουν τα Windows 10, με το νέο λειτουργικό να τρέχει με άνεση στα Cherry Trail, Atom x3 και Skylake της Intel, στα Carrizo της AMD και σε μία σειρά από SoCs της Qualcomm. Με βάση τα παραπάνω, η Microsoft επιβεβαιώνει ότι τα Windows 10 προορίζονται για μία ευρεία γκάμα συσκευών, που δεν θα χρειάζεται να διαθέτουν “κτηνώδεις specs” για να τρέξουν το νέο λειτουργικό.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles