18.5 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    Τα Windows 10 πιθανώς δε θα υποστηρίζονται από όλα τα Lumia!

    Τα Windows 10, ύστερα από τη χθεσινή παρουσίαση τους αποτελούν αυτή τη στιγμή δικαιολογημένα το πιο hot θέμα συζήτησης των φίλων των νέων τεχνολογιών. Η Microsoft στη διάρκεια του χθεσινού event μας έδωσε μία πρώτη γεύση για το πώς θα δείχνει το νέο OS στις φορητές συσκευές (smartphones και μικρά tablets), ενώ παράλληλα ανακοίνωσε την ύπαρξη του πρώτου build για Windows 10 phones, το οποίο θα είναι διαθέσιμο το Φεβρουάριο στους users που συμμετέχουν στο Windows Installer Program. Windows 10 FOR PHONES MAIN

    Σίγουρα, καλά όλα τα παραπάνω, όμως σε μία μεγάλη μερίδα των users δημιουργήθηκε η εύλογη απορία για το εάν το νέο λειτουργικό θα είναι σε θέση να υποστηριχθεί από όλα τα Lumia που βρίσκονται στην αγορά. Η Microsoft που αντιλήφθηκε τον προβληματισμό του καταναλωτικού κοινού, θέλησε σήμερα να ξεδιαλύνει κάπως καλύτερα το τοπίο, μέσω μίας ανάρτησης στο official blog της. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε το στέλεχος της Microsoft, Chris Weber, στόχος της Microsoft είναι τo Windows 10 OS να τρέχει στην πλειονότητα των Lumia συσκευών που έχουν εγκαταστημένο τα Windows Phone 8 και Windows Phone 8.1. Αυτό απλούστερα μας δίνει την ένδειξη ότι πιθανόν το σύνολο των Lumia να μην είναι σε θέση να τρέξουν το νέο λειτουργικό ή, ακόμη πιθανότερο, να υποστηρίξουν όλα τα εξελιγμένα features των Windows 10. Για αυτό και οι users που προσανατολίζονται στην αγορά μίας νέας Windows phone συσκευής, οφείλουν να είναι προσεκτικοί στη μελλοντική επιλογή τους, καθώς το πρώτο πράγμα που οφείλουν να εξετάσουν είναι κατά πόσο το smartphone τους θα μπορεί να σηκώσει τα Windows 10.

    Lumia Phones

    Τα Windows Phone smartphones που έχουν ήδη συμπληρώσει δύο χρόνια στην αγορά είναι αυτά που ενδεχομένως να μην καταφέρουν να ακολουθήσουν πλήρως το τρένο της εξέλιξης και παρόλο που η Microsoft παλαιότερα είχε μιλήσει για αναβάθμιση όλων των Lumia, τελικά ίσως υπάρξουν κάποιες εξαιρέσεις. Ελπίζουμε να έχουμε σύντομα και περισσότερες διευκρινίσεις, καθώς και μία λίστα με όλα τα μοντέλα που θα είναι σε θέση να τρέξουν χωρίς πρόβλημα το νέο λειτουργικό, αποτρέποντας έτσι τις “δυσάρεστες εκπλήξεις” για τους κατόχους τους.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles