20 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Windows 10 S: Η απάντηση της Microsoft στο Chrome OS

    Η Microsoft παράλληλα με την παρουσίαση του Surface laptop αποκάλυψε και μια νέα έκδοση των Windows 10, τα Windows 10 S. Πρόκειται ουσιαστικά για την απάντηση της Microsoft στο Chrome OS της Google, ή για να το θέσουμε πιο απλά, αποτελεί μια έκδοση των Windows για low-end hardware και πιο συγκεκριμένα για την εκπαιδευτική κοινότητα.

    windows-10-s

    Ο Terry Myerson, επικεφαλής των Windows, αναφέρει: «Ό,τι τρέχει στα Windows 10 S, προέρχεται από τα Windows Store». Αυτό πάντως, δε σημαίνει ότι δε θα μπορούν να τρέξουν και τα desktop apps, απλά θα πρέπει να τροποποιηθούν ειδικά και θα ομαδοποιούνται με συγκεκριμένο τρόπο στο Windows Store. Κατά τη διάρκεια της on-stage παρουσίασης, ο Myerson εξήγησε πως αυτή η έκδοση των Windows υποστηρίζει περιφερειακά, όπως και η κανονική. Επιπλέον μαθαίνουμε ότι θα μπορούν να τρέξουν κάθε browser, κάτι που σαφώς υποδηλώνει ότι αν η Google επιθυμεί να φέρει τον Chrome στο λειτουργικό θα μπορεί να τοποθετηθεί και να διατίθεται μέσω του Windows Store.

    windows10s6

    Επίσης, η εταιρεία ανέφερε ότι έχει τροποποιήσει και τη διαδικασία σύνδεσης στα Windows 10 S. Αυτά θα χρειαστούν περίπου 15 δευτερόλεπτα μέχρι να είναι έτοιμα για πρώτη χρήση, αρκετά πιο γρήγορα σε σχέση με τα Windows 10 Pro, σύμφωνα με τη Microsoft. Στόχος της εταιρείας είναι να έχει πολλούς OEM συνεργάτες όπου θα κατασκευάζουν hardware με τη συγκεκριμένη έκδοση των Windows. Οι συσκευές θα ξεκινούν από τα $189 και θα απολαμβάνουν μια δωρεάν συνδρομή στο Minecraft: Education Edition. Επίσης, τα Windows 10 S θα είναι δωρεάν για όλα τα σχολεία που διαθέτουν Windows 10 Pro PCs και θα περιλαμβάνουν μια δωρεάν συνδρομή Office 365.

    windows10s5

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles