17 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    World of Difference: Θέλεις να κάνεις τον κόσμο καλύτερο;

    Ο σύγχρονος κόσμος «διψάει» συνεχώς για αλλαγή και εξέλιξη και η τεχνολογία μεταμορφώνεται σε μια κινητήριο δύναμη που αγκαλιάζει την «πρωτοπορία» και μπορεί να κινήσει τα νήματα, ενός καλύτερου αύριο για όλους τους ανθρώπους. Για να προχωρήσεις όμως μπροστά και να δώσεις πνοή στα όνειρά σου, θα πρέπει να είσαι προετοιμασμένος για να κάνεις τη «διαφορά», καθώς εκτός από «όραμα» χρειάζεται:  πάθος, ταλέντο, μεράκι, καινοτόμες ιδέες και κυρίως την κατάλληλη στήριξη. Για 11η συνεχή χρονιά, το ίδρυμα Vodafone υλοποιεί το πρόγραμμα World of Difference, το οποίο στηρίζει εμπράκτως καινοτόμα τεχνολογικά projects που έχουν ως στόχο τους να κάνουν πραγματικότητα, το όραμα ενός καλύτερου κόσμου. Το εν λόγω πρόγραμμα, έχει καταφέρει να αλλάξει τη ζωή δεκάδων νέων ανθρώπων στη χώρα μας, δίνοντας τους τη δυνατότητα να κάνουν τις ιδέες τους πράξη, βοηθώντας τους να ξεπεράσουν τα εμπόδια που μπορεί να βρεθούν στο δρόμο τους. Πως όμως μπορείς να βγεις πραγματικά κερδισμένος και ωφελημένος από το προαναφερθέν πρόγραμμα του ιδρύματος Vodafone; Διάβασε παρακάτω για να ανακαλύψεις τους τρόπους που μπορείς να κάνεις τη «διαφορά»…

    World of… ideas!

    Το World of Difference προσφέρει τη δυνατότητα σε 10 νέους (που ζουν και αναπνέουν για την τεχνολογία), να φέρουν στο φως τις ιδέες τους και να αλλάξουν τη ζωή τους για πάντα. To συγκεκριμένο πρόγραμμα, τους παρέχει τη δυνατότητα να εργαστούν για έξι μήνες στον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό της επιλογής τους, με το ίδρυμα Vodafone να καλύπτει τον μισθό τους, αλλά και τις εργοδοτικές τους εισφορές.

    Σε αυτό το σημείο βέβαια, θα αναρωτιέσαι εύλογα για το ποια είναι τα προσόντα που απαιτούνται για να επιλεχθείς στο πρόγραμμα: World of Difference; Εάν είσαι μεταξύ 18 και 35 ετών, αγαπάς τις νέες τεχνολογίες και τα social media, οραματίζεσαι και πιστεύεις σε έναν καλύτερο κόσμο χωρίς κοινωνικές ανισότητες, στερεότυπα, αποκλεισμούς και έννοιες όπως ο εθελοντισμός και η βιώσιμη ανάπτυξη βρίσκονται στο λεξιλόγιό σου, τότε έχεις όλα όσα χρειάζονται για να γίνεις μέλος του World of Difference και να φέρεις στο σήμερα τις ιδέες σου, που αφορούν το «αύριο».

    WOD 2019 Winners Campaign Vodafone Foundation Offices / Thalia Galanopoulou

    Εφόσον βέβαια δεις ότι τελικά «το ‘χεις», στη συνέχεια θα πρέπει να ορίσεις τον κοινωνικό ή τον περιβαλλοντικό σκοπό, στον οποίο θέλεις να συνεισφέρεις και το αμέσως επόμενο στάδιο είναι να βρεις έναν Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό, για τον οποίο θα υλοποιήσεις την ιδέα σου. Όταν καταλήξεις και συμφωνήσεις σε όλες τις απαραίτητες λεπτομέρειες και ο συγκεκριμένος οργανισμός αποφασίσει να βρεθεί στο πλευρό σου, τότε είσαι έτοιμος για να σηκώσεις τα μανίκια και να στρωθείς στη δουλειά. Οποιοδήποτε project τεχνολογίας, το οποίο θεωρείς ότι βελτιώνει τη δράση και τη λειτουργία του οργανισμού που επέλεξες, μπορεί να αποτελέσει εύκολα το πεδίο της δραστηριότητας σου. Από τη δημιουργία ενός website ή μιας εξελιγμένης εφαρμογής, μέχρι την ανάπτυξη μιας online πλατφόρμας, ψηφιακών εργαλείων ή οποιουδήποτε άλλου τεχνολογικού έργου, όπως θα διαπιστώσεις δεν υπάρχει κανένας απολύτως περιορισμός που να τιθασεύει τη φαντασία σου.

    Το τελευταίο βήμα είναι βέβαια να κάνεις την αίτησή σου και για αυτό δεν έχεις παρά να επισκεφθείς την ιστοσελίδα: https://www.vodafone.gr/world-of-difference/, συμπληρώνοντας τα στοιχεία που απαιτούνται. Προσοχή μην ξεχαστείς, καθώς η περίοδος των αιτήσεων είναι μέχρι την Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2020.

    Vodafone Foundation WOD 2020 Event / Thalia Galanopoulou

    World ofTomorrow!

    Πλέον, έφτασε η ώρα να κάνεις τα όνειρά σου πραγματικότητα και το ίδρυμα Vodafone βρίσκεται για ακόμη χρονιά στο πλευρό σου και ο κόσμος του αύριο, βρίσκεται ήδη στα χέρια σου! Είσαι έτοιμος να τον «αγκαλιάσεις»;

    *****

    Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα “World of Difference”, μπορείς να βρεις  στην ιστοσελίδα: https://www.vodafone.gr/world-of-difference/, καθώς και να παρακολουθείς τις ανακοινώσεις του Ιδρύματος Vodafone στο Facebook:https://www.facebook.com/VodafoneFoundationGreece. Για τους προηγούμενους νικητές του προγράμματος και για να σχηματίσεις μια σφαιρική εικόνα για τα project τους, δεν έχεις παρά να κάνεις click εδώ

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles