14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    World War Z: O Brad Pitt αντιμέτωπος με τους “Νεκρούς”

    Το αποκαλούμενο από πολλούς “blockbuster του καλοκαιριού” έρχεται στη χώρα μας στις 17 Ιουνίου, έπειτα από πολλά προβλήματα που αντιμετώπισε στο παρελθόν. Η ταινία είναι βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο του Max Brooks “World War Z”, γιου του γνωστού σε όλους, για τις κωμωδίες του, Mel Brooks. Το αρχικό σενάριο δημιουργήθηκε από τους Joseph Michael Straczynski (Thor, Changeling) και Matthew Michael Carnahan (State of Play) και ήταν αρκετά αλλαγμένο από την ιστορία του βιβλίου, αλλά δέχτηκε θετικά σχόλια από τα μέσα, ακόμα και από τον ίδιο τον Brooks.

    world_war_z-wide

    Όλα έδειχναν τα λειτουργούν ρολόι, μέχρι που ο σκηνοθέτης Marc Forster (Quantum of Solace, Finding Neverland), μετά το τέλος των γυρισμάτων, αποφάσισε πως δεν ήταν ευχαριστημένος με τη παραγωγή και για να λύσει το πρόβλημα, έφερε τον σεναριογράφο Damon Lindelof, για να ξαναγράψει το τρίτο μέρος του σεναρίου, ο οποίος αν κρίνουμε από τη δουλειά του στα Lost και Prometheus, με τα τεράστια κενά στην ιστορία τους, μάλλον δεν ήταν και η καλύτερη επιλογή. Όλα αυτά οδήγησαν σε νέα γυρίσματα και ακόμα μεγαλύτερη καθυστέρηση.

    Το τελικό σενάριο διηγείται την ιστορία ενός πρώην υπάλληλου του στρατού και των Ηνωμένων Εθνών, τον Gerry Lane (Pitt), ο οποίος μετά το ξέσπασμα μιας φονικής πανδημίας, έχει ως αποστολή να διασχίσει τον κόσμο σε έναν αγώνα ενάντια στο χρόνο, για να σταματήσει τα θανάσιμα ζόμπι, που ανατρέπουν στρατούς και κυβερνήσεις και απειλούν να αποδεκατίσουν ολόκληρη την ανθρωπότητα. Με τους Mireille Enos (The Killing) και Matthew Fox (Lost), να συμπληρώνουν τους πρωταγωνιστικούς ρόλους μαζί με τον Pitt, το φιλμ αναμένεται να προσφέρει έντονες σκηνές δράσης και μπόλικα εφέ, τα οποία όπως φαίνεται και από το trailer, είναι εντυπωσιακά.

    Παναγιώτης Λειβαδάρος

    https://www.youtube.com/watch?v=6Jz19cG2NAo

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles