23.6 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    Worldcoin: το νέο κρυπτονόμισμα που λανσάρει ο δημιουργός του ChatGPT

    Ντεμπούτο πραγματοποίησε την Δευτέρα το νέο κρυπτονόμισμα Worldcoin του Σαμ Όλτμαν, του ανθρώπου που δημιούργησε το ChatGPT της Open AI. Όπως αναφέρει το Reuters, το κύριο πλεονέκτημα του νέου αυτού πρότζεκτ είναι το World ID, το οποίο η εταιρεία περιγράφει ως ένα «ψηφιακό διαβατήριο» που αποδεικνύει ότι ο κάτοχός του είναι πραγματικός άνθρωπος και όχι ένα ρομπότ τεχνητής νοημοσύνης.

    Τι είναι τo World ID

    Για να αποκτήσει ένας πελάτης ένα World ID, εγγράφεται για να μπορέσει έτσι να κάνει στην συνεχεία μια σάρωση της ίριδας χρησιμοποιώντας τη «σφαίρα» του Worldcoin, μια ασημένια σφαίρα που έχει περίπου το μέγεθος μιας μπάλας μπόουλινγκ. Μόλις η σάρωση της ίριδας επαληθεύσει ότι το άτομο είναι πραγματικός άνθρωπος, ο χρήστης δημιουργεί ένα World ID.

    Πολλαπλασιάστηκε η τιμή του Worldcoin μέσα σε λίγες ώρες

    Η εταιρεία πίσω από το Worldcoin είναι η Tools for Humanity με έδρα το Σαν Φρανσίσκο και το Βερολίνο. Το εν λόγω εγχείρημα έχει 2 εκατομμύρια χρήστες από την περίοδο beta, και με το επίσημο ντεμπούτο της περασμένης Δευτέρας, το Worldcoin επεκτείνει τις δραστηριότητες του σε 35 πόλεις σε 20 χώρες. Ως δέλεαρ, όσοι εγγραφούν θα λάβουν το κρυπτονόμισμα token WLD του Worldcoin.

    Η τιμή του WLD αυξήθηκε στις συναλλαγές της Δευτέρας. Στο μεγαλύτερο ανταλλακτήριο του κόσμου, το Binance, έφτασε στο μέγιστο των 5,29 δολαρίων, ενώ αυτή την στιγμή βρίσκεται στα 2,49 δολάρια από τιμή εκκίνησης 0,15, έχοντας ήδη 25,1 εκατομμύρια δολάρια όγκου συναλλαγών.

    Η χρησιμότητα στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης

    Μέσω του blockchain μπορούν να αποθηκευτούν οι ταυτότητες με τρόπο που διατηρεί την ιδιωτικότητα και δεν μπορεί να ελεγχθεί ή να κλείσει από καμία οντότητα, δήλωσε στο Reuters ο συνιδρυτής Alex Blania.

    Tα World IDs θα είναι απαραίτητα στην εποχή των generative AI chatbots όπως το ChatGPT, τα οποία παράγουν γλώσσα που μοιάζει εντυπωσιακά με την ανθρώπινη. Τα World IDs θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να ξεχωρίζουν τους πραγματικούς ανθρώπους από τα AI bots στο διαδίκτυο.

    Ο Όλτμαν δήλωσε στο Reuters ότι το Worldcoin μπορεί επίσης να βοηθήσει στην αντιμετώπιση του τρόπου με τον οποίο η οικονομία θα αναδιαμορφωθεί από την τεχνητή νοημοσύνη.

    «Οι άνθρωποι θα υπερφορτωθούν από την τεχνητή νοημοσύνη, η οποία θα έχει τεράστιες οικονομικές επιπτώσεις», τόνισε. «Πιστεύω ότι πρέπει να αρχίσουμε να πειραματιζόμαστε με διάφορα πράγματα ώστε να καταλάβουμε τι πρέπει να κάνουμε», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

    Διαβάστε επίσης: Χωρίς όρια η κακοποίηση των γυναικών με τροποποιημένο περιεχόμενο τεχνητής νοημοσύνης

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles