21.3 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
More

    Ξεχάστε τα σκονάκια της παλιάς εποχής. Η πιο hi-tech αντιγραφή κρύβει… κάμερες σε γυαλιά!

    Μέγα σκάνδαλο με hi-tech αντιγραφή στην Ταϊλάνδη που εντυπωσιάζει με το πώς αξιοποιείται η σύγχρονη τεχνολογία αντί για τα παραδοσιακά σκονάκια που πολλοί από εμάς έχουμε χρησιμοποιήσει στα σχολικά μας χρόνια. 

    Όπως διαβάζουμε στο secnews.gr, 3.000 φοιτητές θα πρέπει να ξανακαθίσουν και να δώσουν πάλι μια απίστευτα δύσκολη εξέταση στην Ιατρική Σχολή στο Πανεπιστήμιο Rangsit της Bangkok στην Ταϊλάνδη αφού μια προσπάθεια αντιγραφής υψηλής τεχνολογίας αποκαλύφθηκε. 

    Screen Shot 2016-05-15 at 20.37.33

    Το πανεπιστήμιο δήλωσε ότι 3 φοιτητές πιάστηκαν να τραβάνε βίντεο το χαρτί με τις εξετάσεις με μικροσκοπικές κάμερες που είχαν κρυμμένες στα γυαλιά τους. Το σκηνικό θύμιζε το σενάριο του Mission Impossible! Το βίντεο στη συνέχεια μεταφερόταν σε μια ομάδα που βρισκόταν έξω από την αίθουσα των εξετάσεων η οποία έλυνε τα ερωτήματα και έστελνε τις απαντήσεις στα smartwatches 3 άλλων φοιτητών.

    Σύμφωνα με την Bangkok Post, οι φοιτητές που βρίσκονταν στην αίθουσα και ήθελαν να αντιγράψουν θα έδιναν 850,000 baht (περίπου 21,100 ευρώ)  σε αυτούς που έκαναν απέξω τη διαβίβαση των απαντήσεων αν περνούσαν το μάθημα.
    Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου, Arthit Ourairat δημοσίευσε την απάτη στο Facebook όπου πήρε χιλιάδες κοινοποιήσεις!
    Έξυπνο το σχέδιο των φοιτητών αλλά απ’ ότι φάνηκε δεν ήταν τόσο έξυπνοι ώστε να μην πιαστούν! Οι 3 φοιτητές που σχεδίασαν το κόλπο μπήκαν σε μαύρη λίστα του πανεπιστημίου και τους απαγορεύτηκε να ξαναδώσουν εξετάσεις και δεν είναι σίγουρο ότι θα τους επιτραπεί η είσοδος σε άλλα πανεπιστήμια.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles