18.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Ξεκινά σήμερα το 1ο Athens Science Festival

    Σήμερα, 30 Μαΐου ξεκινά το 1ο Athens Science Festival, το φεστιβάλ για τις επιστήμες που υπόσχεται να «ξεκλειδώσει» τα μυστήρια της καθημερινότητάς μας, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων. Θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 4 Μαΐου και ως θέμα του είναι «Η επιστήμη στην καθημερινότητά μας», ακολουθώντας μεγάλα αντίστοιχα διεθνή φεστιβάλ, στην προσπάθειά του να ενθαρρύνει τους ανθρώπους κάθε ηλικίας να ανακαλύψουν τον κόσμο γύρω τους.

    athens-science-festival

    Τα παιδιά μας θα ζήσουν 120 χρόνια; Βρέθηκε όντως το περίφημο «Σωματίδιο του Θεού»; Ποιος είναι ο ήχος του Διαστήματος; Μπορούμε να προβλέψουμε τους σεισμούς; Να κάνουμε εμβόλια ή όχι; Ποια σχέση μπορεί να έχει τελικά η Κβαντική Φυσική με το σταφιδόψωμο; Και εν τέλει, είναι δυνατόν η Επιστήμη να γίνει διασκεδαστική; Ερωτήματα απλά, καθημερινά που ψάχνουν απαντήσεις και θα τις βρουν στο Athens Science Festival, όπως διαμηνύουν οι δημιουργοί του.

    Οι ενότητες που περιλαμβάνει και καλύπτει το φεστιβάλ περιλαμβάνουν Φυσική, Χημεία, Γεωλογία, Βιοτεχνολογία & Γενετική, Μαθηματικά, Περιβάλλον & Βιώσιμη Ανάπτυξη, Ιστορία & Φιλοσοφία των Επιστημών, Υγεία, Διατροφή, Αστρονομία, Τεχνολογία, Επιστήμη Υλικών, Ρομποτική, Επιστήμη και Τέχνη.

    Απευθύνεται δε σε μικρούς και μεγάλους και χωρίζεται σε τέσσερις ζώνες ανάλογα την ώρα. Η ημερήσια είσοδος κοστίζει 5 ευρώ (4 ευρώ τιμή προπώλησης) και η πενθήμερη 15 ευρώ. Τα παιδιά έως 6 ετών μπαίνουν δωρεάν.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles