17 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Ξεκίνησε το #OpRobinHood από τους Anonymous ανήμερα Χριστουγέννων (Update)

    Σας είχαμε ενημερώσει για το Operation Robin Hood από την ομάδα online ακτιβιστών, Anonymous. Ο στόχος του συγκεκριμένου operation είναι να κλέψουν μέρος του πλούτου που κατέχουν κάποιοι (το 1%) και να το αναδιανέμουν στο υπόλοιπο 99% , σύμφωνα και με την τότε ανακοίνωσή τους. Πώς θα το κατορθώσουν αυτό; Κάνοντας hacking σε websites εταιρειών που χρησιμοποιεί αυτό το 1% για διάφορες υπηρεσίες, παίρνοντας έτσι, τα στοιχεία πιστωτικών καρτών και προσωπικά στοιχεία ώστε να προχωρήσουν σε αναλήψεις από τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς και τα ποσά να κατατεθούν σε μη κερδοσκοπικές οργανώσεις.

    Έτσι έγινε και με την εταιρεία ασφαλείας Stratfor που ειδικεύεται στο risk management και “πουλάει” online αναφορές κινδύνου. Από τα ξημερώματα της Κυριακής η σελίδα της είναι “κάτω”, ενώ οι Anonymous ανακοίνωσαν πως έχουν στη διάθεσή τους χιλιάδες αριθμούς πιστωτικών καρτών, emails, διευθύνσεις, από το database της εταιρείας.

    Ήδη έγιναν οι πρώτες αναλήψεις από πιστωτικές κάρτες χωρίς την έγκριση των κατόχων τους και οι πρώτες καταθέσεις των αντίστοιχων ποσών σε κοινωφελείς οργανισμούς όπως τον Αμερικανικό Ερυθρό Σταυρό.

    Σχετικά links με τα προσωπικά στοιχεία όσων χρησιμοποιούσαν τις υπηρεσίες της Stratfor έχουν ήδη δοθεί από τους Anonymous μέσω twitter και αρκετοί έχουν κινητοποιηθεί να κλείσουν τους λογαριασμούς τους στις ΗΠΑ. Οι πελάτες της Stratfor είναι κατά κύριο λόγο, εταιρείες και δημόσιοι λειτουργοί, το κατ’ εξοχήν, δηλαδή, target group των Anonymous.

    H συγκεκριμένη επίθεση είναι η πρώτη από πολλές που έχουν προγραμματίσει οι Anonymous και αποφάσισαν να την βγάλουν στον “αέρα” τα Χριστούγεννα για ευνόητους λόγους…

    Πηγή: twitter, LATimes

    Update: Οι Anonymous έβγαλαν ανακοίνωση με την οποία αποποιούνται την ευθύνη για την συγκεκριμένη ενέργεια. Σύμφωνα με την ανακοίνωση αυτή, υπεύθυνοι για την επίθεση στην Stratfor είναι κάποιοι που καπηλεύονται το όνομα των Anonymous και ίσως συνδέονται με ένα μέρος των LulzSec και πιο συγκεκριμένα με τον Sabu. Σύμφωνα πάντα με την ίδια ανακοίνωση, ο Sabu κατηγορείται ως οπορτουνιστής που καπηλεύεται την κίνηση και τη δημοτικότητα των Anonymous και κάποιοι από τα μέλη των τελευταίων παραπλανήθηκαν από την ενέργεια αυτή και την παρουσίασαν ως μέρος του Operation Robin Hood.

    Related Articles

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles