16.1 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Xiaomi 13 και 13 Pro: Ανακοινώθηκαν και μαγεύουν με τα tech specs τους!

    H Xiaomi εξακολουθεί να δίνει μεγάλη βαρύτητα στα νέα της flagships και για αυτό ύστερα από τη σειρά Xiaomi 12, ο κινεζικός κολοσσός της τεχνολογίας αποκάλυψε στην αγορά της Κίνας τη σειρά Xiaomi 13, η οποία αποτελείται από ένα core μοντέλο και από μια Pro έκδοση.

    Ξεκινώντας με το πιο… «τούμπανο» Xiaomi 13 Pro, εδώ η Xiaomi επέλεξε ένα display στις 6.73 ίντσες με LTPO panel, 1440 x 3200 pixels ανάλυση και υποστήριξε HDR10+, Dolby Vision και HLG. Παράλληλα, το σχεδιαστικό team της Xiaomi έχει ενσωματώσει στην Pro έκδοση έναν αισθητήρα, ο οποίος αναλαμβάνει να προσαρμόζει την θερμότητα του χρώματος με on-the-fly τρόπο. Επιπλέον, η «Pro» αυτή έκδοση προσφέρει πολύ υψηλά επίπεδα φωτεινότητας με ανώτερο level στα 1200 nits (υπό συνθήκες μπορεί να φτάσει και μέχρι τα 1900 nits). Στο εσωτερικό του αναλαμβάνει δράση ένα Snapdragon 8 Gen 2 chipset, το οποίο συνδυάζεται με μνήμη LPDDR5X, αλλά και το νέο πρότυπο UFS 4.0, το οποίο προσφέρει ακόμη μεγαλύτερες ταχύτητες ανάγνωσης και εγγραφής.

    Όσον αφορά τις κάμερες (που είναι γνωστό το πόσο μεγάλη βαρύτητα δίνει στο camera setup), εδώ και πάλι η Leica βάζει την υπογραφή της, με ένα triple camera setup που περιλαμβάνει τον πανίσχυρο αισθητήρα Sony IMX989 που αποδίδει 50MP, f/1.9 aperture με Hyper OIS. Ωστόσο, εκεί που το 13 Pro ξεχωρίζει είναι στον τηλεφακό, ο οποίος ενσωματώνει την τεχνολογία Leica Floating και παίζει κι εκείνος στα 50MP, ενώ τέλος ο ultrawide φακός προσφέρει ανάλυση στα 50MP, f/2.2, 14mm με υποστήριξηmacro, μαζί με AutoFocus.

    Σε ότι έχει να κάνει με την διαθέσιμη μπαταρία, εδώ το Xiaomi 13 Pro έρχεται με μπαταρία στα 4.820mAh, όπου σε συνεργασία με το Surge G1 chip έρχεται με 120W wired charging και 50W wireless charging μαζί με 10W reverse wireless charging. Στα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά το νέο flagship της κινεζικής εταιρείας έρχεται με Dolby Atmos stereo ηχεία, IR Blaster και πιστοποίηση IP68, το οποίο προσφέρει προστασία από σκόνη και νερό. Σύμφωνα με τους υπευθύνους της Xiaomi, το Pro μοντέλο της οικογένειας των Xiaomi 13 Pro θα γίνει διαθέσιμο σε τέσσερα διαφορετικά χρώματα (λευκό, μαύρο, πράσινο και light blue).

    Προχωρώντας στο «απλό» Xiaomi 13, εδώ έχουμε ένα display στις 6.36 ίντσες διαγώνιο, με 1080×2040 pixels ανάλυση, 120Hz refresh rate, Dolby Vision, HDR10+ και υποστήριξη HLG. Αξίζει να σημειωθεί πως για την περίπτωση του απλού 13, η Xiaomi επέλεξε ένα OLED panel, το οποίο ωστόσο μπορεί να φτάσει στα ίδια επίπεδα φωτεινότητας με το μεγαλύτερο μοντέλο της σειράς. Στο πίσω τμήμα του, με το camera module, εδώ έχουμε μια main unit στα 50MP (f/1.8, 23mm, 1/1.56″, 1.0µm και Hyper OIS), τηλεφακό στα 10MP με φακό Leica f/2.0 aperture και native 3x zoom και τέλος έναν Ultrawide φακό στα 12MP.

    Η μπαταρία παίζει στα 4.500mAh, με γρήγορη ενσύμαρτη φόρτιση στα 67W, 50W wireless charging και 10W reverse wireless charging. Όπως και το μεγάλο του αφελφάκι έτσι και το Xiaomi 13 έρχεται με Dolby Atmos stereo speakers, θύρα υπέρυθρων και πιστοποίηση IP68. Μια βασική διαφορά σε σύγκριση με το Pro μοντέλο, είναι ότι διαθέτει τυπικό γυαλί στο πίσω τμήμα αντί για κεραμικό υλικό που διαθέτει το Pro. Αξίζει να σημειωθεί ότι το core Xiaomi 13 παίζει σε πολλά διαφορετικά χρώματα (μαύρο, light Green, light Blue, γκρι – λευκό, κόκκινο, κίτρινο, πράσινο και μπλε).

    Τιμή και διαθεσιμότητα

    Οι δύο ναυαρχίδες είναι ήδη διαθέσιμες για pre-order στην αγορά της Κίνας, με τις συσκευές να γίνονται διαθέσιμες από τις 14 Δεκεμβρίου. Το basic μοντέλο με 8GB RAM και 128GB storage θα στοιχίζει περίπου 575$, με την έκδοση των 12GB / 512GB να φτάνει στα 720$. Το Pro μοντέλο αναμένεται να ξεκινάει από τα 720$, ενώ η μεγαλύτερη έκδοση θα (12/512GB) αναμένεται να πιάσει τα 900$. Είναι άγνωστο το πότε θα το δούμε και από τα μέρη μας, παρόλα αυτά θεωρούμε ότι αυτό θα γίνει μέσα στους πρώτους τρεις μήνες του 2023.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles