15.1 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Xiaomi: Οι μειωμένες πωλήσεις smartphones δε θα επηρεάσουν σε μεγάλο βαθμό την εταιρεία

    Οι σημαντικές απώλειες που καταγράφονται το τελευταίο χρονικό διάστημα και αφορούν στο τμήμα φορητών συσκευών της Xiaomi δε θα έχουν σημαντικό αντίκτυπο στην εταιρεία, όπως η ίδια τονίζει χαρακτηριστικά. Και αυτό γιατί σημαντικά κέρδη θα προέλθουν από την δραστηριοποίησή της στο τομέα των συσκευών smart home καθώς και από το οικοσύστημα του λογισμικού.

    Η συνολική αξία της Xiaomi ανέρχονταν στα 46 δις δολάρια στην τελευταία αύξηση μετοχικού κεφαλαίου το 2014, κάτι που την καθιστά ως την start-up με την μεγαλύτερη αξία σε μια εποχή που θεωρούνταν κορυφαίος κατασκευαστής στη Κίνα και ετοιμάζονταν για το επόμενο μεγάλο βήμα της δραστηριοποίησης σε παγκόσμιο επίπεδο. Πέρυσι, δεν κατάφερε να εκπληρώσει τους στόχους που είχε θέσει η ίδια. Συγκεκριμένα, το τρίτο οικονομικό τρίμηνο του προηγούμενου έτους η πτώση πωλήσεων στη Κίνα έφθανε το 45% σύμφωνα με τη γνωστή εταιρεία ερευνών IDC.

    xiaomi

    Ο αντιπρόεδρος της Xiaomi, Hugo Barra, ανέφερε σε πρόσφατες δηλώσεις του ότι το επιχειρηματικό μοντέλο της εταιρείας δεν βασίζεται σε κέρδη που προκύπτουν από τις πωλήσεις κινητών και ως εκ τούτου δεν βλέπει την ανάγκη να αντληθούν πρόσθετα κεφάλαια. «Βασικά, διαθέτουμε συσκευές χωρίς να κερδίζουμε κάποιο ποσό από αυτή τη δραστηριότητα, αντίθετα ενδιαφερόμαστε για τα έσοδα από αυτές σε βάθος χρόνου. Μπορούμε να πουλήσουμε ακόμη και 10 δισεκατομμύρια smartphones και να μην έχουμε απολύτως κάποιο κέρδος», τονίζει ο ίδιος.

    Είναι γεγονός ότι η Xiaomi, αν και δεν δημοσιεύει αρκετά στοιχεία σχετικά με την πορεία των κερδών και των εσόδων, υποστηρίζει ότι οι οικιακές συσκευές είναι εκείνες οι οποίες αποφέρουν τα μεγαλύτερα κέρδη. Μόλις τον περασμένο Απρίλιο, στέλεχος της εταιρείας είχε αναφέρει ότι οι πωλήσεις συσκευών smart home θα διπλασιαστούν φέτος και θα διαμορφωθούν στο 1.5 δις δολάρια.

    Να σημειωθεί πως η Xiaomi επενδύει κυρίως στη Νοτιοανατολική Ασία και στην Ινδία, ενώ μόλις πρόσφατα εξέφρασε τα σχέδιά της να δραστηριοποιηθεί εμπορικά και στις ΗΠΑ.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles