15.9 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    Xiaomi SU7: Ξεκινούν οι πωλήσεις του ηλεκτρικού αυτοκινήτου

    Στο πρόσφατο MWC 2024, που πραγματοποιήθηκε πριν από μερικές εβδομάδες στη Βαρκελώνη, είχαμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Xiaomi. Το SU7 συγκέντρωσε όλα τα φλας πάνω του την πρώτη φορά που παρουσιάστηκε στην Ευρώπη και σύντομα αναμένεται να ξεκινήσουν οι πωλήσεις.

    Πιο αναλυτικά, ο κινεζικός τεχνολογικός γίγαντας ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει τις παραδόσεις του πρώτου του ηλεκτρικού οχήματος (EV) αυτό τον μήνα, πραγματοποιώντας και επίσημα πλέον την πρώτη είσοδο στον ανταγωνιστικό κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας. Η τιμή του αυτοκινήτου αναμένεται να ανακοινωθεί στις 28 Μαρτίου.

    Η γνωστή κατασκευάστρια smartphones ανακοίνωσε ότι οι παραγγελίες θα πραγματοποιούνται σε 59 καταστήματα σε 29 πόλεις στην Κίνα, τη στιγμή που ο πόλεμος τιμών εντείνεται μεταξύ εταιρειών όπως η BYD και η Tesla στη χώρα, τη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο.


    Κατά την παρουσίαση του Xiaomi SU7 πέρυσι, ο διευθύνων σύμβουλος της Xiaomi, Lei Jun, δήλωσε ότι η εταιρεία στοχεύει να γίνει μία από τις top κατασκευάστριες αυτοκινήτων στον κόσμο. Η Xiaomi έχει δηλώσει ότι θα επενδύσει 10 δισ. δολάρια στα αυτοκίνητά της τα επόμενα 10 χρόνια. Ο κ. Lei ανέφερε ότι το SU7 είναι μια τεχνολογία “υπερ-ηλεκτρικού κινητήρα” που μπορεί να επιταχύνει γρηγορότερα από μερικά αυτοκίνητα EV της Tesla και της Porsche.

    Η Xiaomi ελπίζει επίσης ότι το κοινό λειτουργικό σύστημα του αυτοκινήτου και των συσκευών θα είναι ελκυστικό για τους υφιστάμενους πελάτες της. Το Xiaomi SU7 θα κατασκευάζεται από μια μονάδα της επίσημης κατασκευάστριας αυτοκινήτων του ομίλου BAIC σε μια εγκατάσταση στο Πεκίνο που μπορεί να παράγει έως και 200.000 οχήματα ετησίως.

    Το ξεκίνημα της Xiaomi Automobile έρχεται τη στιγμή που η Tesla, η οποία είναι υπό την ηγεσία του δισεκατομμυριούχου Elon Musk, έχει μειώσει το κόστος των αυτοκινήτων της στην Κίνα κατά χιλιάδες δολάρια τους τελευταίους μήνες και οι τοπικοί ανταγωνιστές όπως η BYD έχουν μειώσει τις τιμές τους. Οι μετοχές της Xiaomi αυξήθηκαν κατά πάνω από 10% στο Χονγκ Κονγκ μετά την ανακοίνωση τις έναρξης των πωλήσεων.

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles