20.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Χωράει η Γη στο μάτι μίας βελόνας;

    Για να δείτε αυτά τα έργα τέχνης θα πρέπει να τα δείτε σε μεγέθυνση, όπως έχει γίνει και στις φωτογραφίες που βλέπετε. Όσο καλή όραση κι αν έχετε, τα γλυπτά του Willard Wigan, είναι τόσο μικρά που χωράνε στο μάτι μίας βελόνας. Εκεί άλλωστε τα τοποθετεί ο καλλιτέχνης, ο οποίος ξεκίνησε να κάνει γλυπτά από τα 5 του χρόνια. Η γλυπτική τον βοήθησε στα παιδικά του χρόνια να ξεπεράσει το γεγονός ότι ήταν δυσλεκτικός και είχε διάφορες άλλες μαθησιακές δυσκολίες, άρα δεν έχαιρε της αποδοχής των συμμαθητών του.

     Τα μικροσκοπικά γλυπτά είναι τόσο μικρά και τόσο λεπτομερή ώστε, προκειμένου να τα κατασκευάσει, ο Wigan κάνει διαλογισμό και χαμηλώνει τους παλμούς της καρδιάς του για να εξασφαλίσει την απόλυτη σταθερότητα στο χέρι του. Τα γλυπτά του, που θα τα βλέπατε σε ένα μικροσκόπιο ή κάτω από ένα τεράστιο μεγεθυντικό φακό, είναι κατασκευασμένα από κόκκους άμμου, σκόνης, ιστούς αράχνης ή ακόμα και από τρίχες εντόμων. Είναι τόσο ελαφριά που θα μπορούσατε να τα σηκώσετε με μία βλεφαρίδα σας.

    Η τιμή για κάθε έργο τέχνης που κατασκευάζει ο Wigan είναι περίπου 80.000 δολάρια. Πελάτες του είναι πολλοί διάσημοι που μπορούν να επενδύουν χρήματα στην τέχνη, μεταξύ αυτών ο Elton John και ο Πρίγκιπας Κάρολος.

    Αν ακόμα δεν μπορείτε να αντιληφθείτε την δυσκολία της δουλειάς του, ο ίδιος αφηγείται ένα περιστατικό. Προσπαθούσε να κατασκευάσει την Αλίκη στη χώρα των Θαυμάτων. Όσο δούλευε πάνω σε αυτό το θέμα, χτύπησε το τηλέφωνό του. Απάντησε και όταν έκλεισε, αναστέναξε. Μαζί με τον αναστεναγμό του, μόλις είχε εισπνεύσει το έργο του….

    Πηγή: Bit Rebels

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles