17 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Ο χωρισμός από το κινητό …το “αιώνιο πρόβλημα”

    Σύμφωνα με έρευνες όταν αποχωριστούμε το κινητό μας για τον οποιοδήποτε λόγο νιώθουμε στρες και δεν μπορούμε να αποδώσουμε σε γνωστικά τεστ. Τα κινητά τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει η προέκταση του χεριού μας και αυτό υποστηρίζει και μια έρευνα από το Πανεπιστήμιο στο Μιζούρι που σημειώνει ότι αν στερηθούμε για κάποιο λόγο το κινητό μας έχουμε τρομερές μεταπτώσεις στη διάθεση μας.

    child_mobile_phones

    Το κινητό για κάποιο λόγο έχει γίνει η επέκταση του εαυτού μας και όταν το στερούμαστε νιώθουμε λιγότερο “εμείς” με αποτέλεσμα να βρισκόμαστε σε αρνητική ψυχολογική κατάσταση.

    Στην έρευνα που πραγματοποιήθηκε οι ερευνητές έδωσαν στους χρήστες κινητών τηλεφώνων ένα σταυρόλεξο που έπρεπε να λύσουν όμως τα αποτελέσματα ήταν εξαιρετικά απογοητευτικά όταν το κινητό τους χτυπούσε κατά τη διάρκεια του τεστ και δεν μπορούσαν να απαντήσουν. Αντίθετα, όταν τους δόθηκε η δυνατότητα να απαντήσουν χωρίς να έχουν το κινητό τους τα αποτελέσματα ήταν πολύ καλύτερα.

    Πλέον, τα κινητά έχουν γίνει μέρος της ζωής μας, όμως δυστυχώς η υπερβολική χρήση μπορεί να οδηγήσει σε αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που μπορεί να σκεφτόμασταν αρχικά όσον αφορά το τι μας έχει προσφέρει η τεχνολογία.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles