20.7 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Yara Birkeland: Το πρώτο αυτόνομο πλοίο στον κόσμο!

    Το πρώτο αυτόνομο πλοίο στον κόσμο, το Yara Birkeland αναμένεται να κάνει τα πρώτα του ταξίδια το 2018 και να είναι πλήρως αυτόνομο το 2020.

    yara

    Όπως διαβάζουμε στο secnews.gr και μεταδίδει η Wall Street Journal, το νορβηγικής κατασκευής Yara Birkeland θα χρησιμοποιεί GPS, ραντάρ, κάμερες και αισθητήρες ώστε να κινείται ανάμεσα σε άλλα σκάφη σε πολυσύχναστα λιμάνια και να φτάνει στις αποβάθρες μέσω αυτόνομης πλοήγησης.

    Αναμένεται να κοστίσει περίπου 25 εκατομμύρια δολάρια, περίπου τρεις φορές περισσότερα χρήματα από ένα τυπικό πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων του ίδιου μεγέθους. Όμως οι επενδυτές λένε ότι, χωρίς την ανάγκη για καύσιμα ή για πλήρωμα, το ετήσιο λειτουργικό κόστος θα μπορεί να μειωθεί έως και 90%. Το πλοίο θα γίνει αυτόνομο σε στάδια, σημειώνουν από τη Yara.

    «Το Yara Birkeland θα λειτουργήσει αρχικά ως ένα επανδρωμένο σκάφος, θα κινείται με remote control το 2019 και αναμένεται να είναι σε θέση να εκτελεί πλήρως αυτόνομα ταξίδια από το 2020,» αναφέρει η εταιρεία σε ανάρτηση στην ιστοσελίδα της το Μάιο.

    Το πλοίο χωρητικότητας 100 containers έχει αναπτυχθεί από τις Yara International και Kongsberg Gruppen. Έχει προγραμματιστεί στα τέλη του 2018 να ξεκινήσει τη μεταφορά λιπασμάτων από μια μονάδα παραγωγής στο λιμάνι της Λάρβικ, περίπου 37 μίλια μακριά.

    Ο επικεφαλής της Yara Petter Ostbo αναφέρει στην The Wall Street Journal ότι η εταιρεία θα κοιτάξει να επενδύσει σε μεγαλύτερα πλοία, ικανά για μεγαλύτερες διαδρομές, αμέσως μόλις οριστούν οι διεθνείς κανονισμοί για τα αυτόνομα πλοία. «Ίσως ακόμη και για να μεταφέρουμε το λίπασμα μας από την Ολλανδία σε όλη τη διαδρομή για Βραζιλία».

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles