13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Yezz Classic C50 Hands-On Review. «To χρήσιμο feature phone που το λατρεύεις»!

    H Yezz είναι μία εταιρεία που είχαμε την ευκαιρία να την γνωρίσουμε στο MWC 2015, καθώς μας παρουσίασε τη δική της πρόταση πάνω στην ιδέα του modular phone στο πρότυπο του Project Ara της Google. Ωστόσο η Yezz, που στα τρία χρόνια της λειτουργίας της έχει καταφέρει να αναδειχθεί ανάμεσα στις πιο πετυχημένες εταιρείες στην αγορά της λατινικής Αμερικής (οι συσκευές της σχεδιάζονται στις Η.Π.Α), ρίχνοντας στην αγορά μία ευρεία γκάμα προϊόντων κινητής τηλεφωνίας που μπορούν να τραβήξουν τα βλέμματα όλων των καταναλωτών . Το γεγονός άλλωστε ότι κεντρική φιλοσοφία της είναι να δίνει ελευθερία στην επιλογή του user (υπάρχουν feature phones, κλασικά Android smartphones, ακόμη και κινητά που τρέχουν Firefox OS) πρόκειται για το βασικό συστατικό της επιτυχίας της. Πρόσφατα, στα γραφεία μας έφτασαν τρεις νέες συσκευές της Yezz και η πρώτη που θα σας παρουσιάσουμε στο review που θα ακολουθήσει είναι ένα πάμφθηνο feature phone, το clamshell Yezz Classic C50, το οποίο πρόκειται για μία εξαιρετικά χρήσιμη συσκευή που θα κεντρίσει το ενδιαφέρον όλων των users που αναζητούν μία ultra οικονομική λύση για να πραγματοποιούν τις κλήσεις τους και να στέλνουν μηνύματα SMS.

    Yezz Classic (3)

    Old-school προσέγγιση!

    Η εποχή που τα κουμπιά αποτελούσαν το βασικό μέσο χειρισμού ενός κινητού τηλεφώνου είναι γνωστό ότι έχει περάσει προ πολλού, καθώς οι touchscreen οθόνες σαφώς πολύ πιο εύχρηστες και εντυπωσιακές. Παρόλα αυτά, υπάρχει και ένας σεβαστός αριθμός από users (κυρίως άτομα τρίτης ηλικίας), οι οποίοι δεν μπόρεσαν να συνηθίσουν ποτέ τις οθόνες αφής. Παράλληλα, ένα κλασικό feature phone μπορεί να αποδειχθεί χρήσιμο για όλους εκείνους τους users, οι οποίοι διαθέτουν ένα ακριβό smartphone και θέλουν να το «προστατέψουν» από διάφορες κακοτοπιές.

    Yezz Classic (6)

    Για παράδειγμα, το καλοκαίρι στην παραλία η σκόνη και η υπερβολική έκθεση στην ζέστη και στον ήλιο ενδεχομένως να προκαλέσουν βλάβες σε ένα ευαίσθητο high-tech τηλέφωνο. Επιπλέον, ένα μικρό παιδί για παράδειγμα δεν χρειάζεται (για λόγους ασφαλείας) να κουβαλάει μαζί του ένα ακριβό κινητό, ενώ οι άνδρες όταν χρειαστεί να υπηρετήσουν τη μαμά-πατρίδα καλύτερο είναι να προτιμήσουν ένα παλιό και οικονομικό κινητό τηλέφωνο (εκτός βέβαια εάν θέλουν εκτός από το να επικοινωνούν με τους δικούς τους να τραβούν selfies στην σκοπιά, οπότε σε αυτή την περίπτωση αλλάζει το πράγμα).

    Yezz Classic (5)

    Αυτό που θέλουμε να τονίσουμε είναι ότι ένα feature phone όπως το Yezz Classic C50 που διαθέτει μία καθαρόαιμη old-school προσέγγιση ακόμη και σήμερα μπορεί να τραβήξει το ενδιαφέρον και να αποτελέσει μία χρήσιμη λύση σε μία όχι μεγάλη αλλά σεβαστή μερίδα καταναλωτών που απλώς θέλει να κάνει τη δουλειά του στον τομέα της επικοινωνίας και όχι να σερφάρει ασταμάτητα στα social media. Άρα λοιπόν ακόμη και σήμερα ένα πάμφθηνό feature phone μπορεί να έχει λόγο ύπαρξης…

    Yezz Classic (8)

    Λιλιπούτειο και σούπερ κομψό!

    Το Yezz Classic C50 είναι ένα “παραδοσιακό” clamshell phone, το οποίο αν μη τι άλλο ξεχωρίζει για τις μικροσκοπικές του διαστάσεις (87x46x18mm) και μάλιστα είναι τόσο μικρό και ελαφρύ, το οποίο χωράει σε οποιαδήποτε τσέπη, ακόμη και στην παλάμη του ενός χεριού. Όμορφο εμφανισιακά και αρκετά ελαφρύ (βάρος μόλις στα 71 γραμμάρια) είναι αδιαμφισβήτητα μία ευπαρουσίαστη και κομψή συσκευή.

    Yezz Classic (9)

    Το Yezz Classic C50 διαθέτει αποσπώμενη μπαταρία (χωρητικότητα στα 650mAh) και στο εσωτερικό του μπορούμε να διακρίνουμε δύο slots για τις κάρτες SIM, ενώ επίσης υπάρχει η δυνατότητα εισαγωγής microSD κάρτας (έως 32GB) μέσω της αντίστοιχης slot, στην οποία οι χρήστες μπορούν να φορτώσουν MP3 αρχεία και έτσι να απολαύσουν τα αγαπημένα τους μουσικά κομμάτια. Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειώσουμε πως για την αποθήκευση οποιουδήποτε αρχείου η microSD κάρτα χρησιμεύει ως μέσο αποθήκευσης.

    Yezz Classic (10)

    Η feature-phone πρόταση της Yezz υποστηρίζει κλασικά 2G networks (GSM 850/900/1800/1900) και GPRS, ενώ η οθόνη του είναι τεχνολογίας QVGA 1.8 ιντσών (ανάλυση 128×160 pixels) με 256.000 χρώματα. Επιπλέον, το Yezz Classic C50 στηρίζεται σε επεξεργαστή ARM9 που είναι χρονισμένος στα 312MHz και στη βάση του τρέχει το Spreadtrum OS που έχει προσαρμόσει κατάλληλα η Yezz για να καλύπτει τις βασικές ανάγκες επικοινωνίες του user.

    Yezz Classic (4)

    Yezz Classic (1)

    Επίσης, το C50 διαθέτει κύρια VGA κάμερα, υποστηρίζει σύνδεση στο Internet μέσω WAP 2.0 και Bluetooth 2.0, ενώ επιπλέον διαθέτει FM Radio και έρχεται μαζί με την WhatsApp messaging application. Τέλος, η μπαταρία του προσφέρει περισσότερες από 200 ώρες χρόνου αναμονής και παραπάνω από 4 ώρες χρόνου ομιλίας.

    Yezz Classic (2)

    Ευκολία χρήσης και τιμή… χώμα!

    Όπως διαπιστώσαμε το Yezz Classic C50 ξεχωρίζει για την ευκολία χρήσης που προσφέρει και καθίσταται ιδανικό για όλους εκείνους τους users που αναζητούν μία δεύτερη ή τρίτη συσκευή, η οποία θα τους προσφέρει μία σειρά από βασικές λειτουργίες επικοινωνίας και θα τους επιτρέψει απλώς να κάνουν τη δουλειά τους, προστατεύοντας έτσι το βασικό τους τηλέφωνο. Η τιμή του δεν ξεπερνάει τα 25 ευρώ, οπότε είναι σχεδόν τσάμπα για αυτό και αν μη τι άλλο δεν χάνετε τίποτα να το δοκιμάσετε.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    4 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles