17 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Υφυπουργείο Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής αποκτά η Κύπρος

    digital

    Νομοσχέδιο για τη δημιουργία Υφυπουργείου Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο. Το νέο αυτό Υφυπουργείο θα συγκεντρώνει υπό την εποπτεία του όλες τις αρμοδιότητες, που σχετίζονται με την υλοποίηση της ψηφιακής στρατηγικής της Κύπρου και την επίτευξη του στόχου του ψηφιακού μετασχηματισμού της Κύπρου.

    Όπως ανέφερε ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χάρης Γεωργιάδης, το νομοσχέδιο ελέγχθηκε νομοτεχνικά από τη Νομική Υπηρεσία, και θα οδηγηθεί στη Βουλή με την έναρξη της βουλευτικής περιόδου, ώστε από την 1.1.2020 να ξεκινήσει τη λειτουργία του νέου Υφυπουργείου Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής.

    Με βάση τις πρόνοιες του νομοσχεδίου το Τμήμα Υπηρεσιών Πληροφορικής του Υπουργείου Οικονομικών περνά στο Υφυπουργείο και θα αποτελέσει πυρήνα στελέχωσης του.

    Όπως είπε ο Υπουργός, έχουν γίνει αρκετά, έχουν δρομολογηθεί σημαντικές κινήσεις μέσα από τη δημιουργία νέων θεσμών, όπως ο θεσμός του Επικεφαλής Επιστήμονα, και έχουν υπάρξει αποτελέσματα, όπως είναι τα έξι ερευνητικά κέντρα με σημαντική εθνική και ευρωπαϊκή χρηματοδότηση και που το κάθε ένα θα εργοδοτεί πέραν από 100 επιστήμονες και είχαμε σημαντικές επενδύσεις στον τομέα της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης. Εντοπίσαμε όμως την αδυναμία από την απουσία ενός κεντρικού συντονιστικού φορέα με εκτελεστικές αρμοδιότητες που να συντονίζει και αυτό απαντάται με τη δημιουργία του Υφυπουργείου και της θέσης του εξειδικευμένου Υφυπουργού.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles